ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Τους έπιασαν με 2.000 αχινούς σε παραλία του Βόλου – Μόλις 30 το επιτρεπόμενο όριο

Οι λιμενικοί κατέσχεσαν ολόκληρη την ποσότητα και την επέστρεψαν στη θάλασσα – Διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των ερασιτεχνών αλιέων

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με ποσότητα αχινών που υπερέβαινε κατά πολύ το ημερήσιο επιτρεπόμενο όριο εντοπίστηκαν ερασιτέχνες αλιείς σε παραλία της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Βόλου.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από στελέχη του Γραφείου Αλιείας, σε συνεργασία με λιμενικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αλιείς είχαν πραγματοποιήσει υποβρύχια αλιεία χωρίς τη χρήση πλωτού μέσου και είχαν συγκεντρώσει συνολικά 2.000 αχινούς. Η συγκεκριμένη ποσότητα ξεπερνά κατά πολύ το προβλεπόμενο ανώτατο όριο, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 30 τεμάχια ανά ημέρα.

Η πράξη τους συνιστά παράβαση των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 65/2014.

Οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση και των 2.000 αχινών. Τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ώστε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των εμπλεκομένων.