ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Πανηγυρίζει η Μονή Ταξιαρχών Πηλίου – Το πρόγραμμα για το εν Χώναις Θαύμα

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Παροναξίας Καλλίνικος και Δημητριάδος Ιγνάτιος

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμηθεί το εν Χώναις Θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Η Ιερά Μονή προσκαλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν από το απόγευμα της παραμονής και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 19.00, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Στην ακολουθία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία θα ιερουργήσουν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 18.00, με την τέλεση του Εσπερινού αποδόσεως της εορτής και της Παράκλησης προς τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ.

Η εορτή αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος πιστών από τη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία, οι οποίοι θα προσέλθουν στη Μονή για να τιμήσουν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές ακολουθίες.