ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Μετά την Κρήτη, η αγωνία για τη δεύτερη θέση και οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Θετική αποτίμηση σχεδόν από το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη στην Κρήτη. Θύμισε τις καλές στιγμές του παρελθόντος και σε επίπεδο εικόνας και επικοινωνίας έδειξε πως όλοι είναι μαζί σε κοινό στόχο. Ακόμα και ο Χάρης Δούκας, ανέβασε πανηγυρικό βίντεο για τα γενέθλια και κυρίως ήταν εκεί.
Μια εκδήλωση βέβαια λειτουργεί ως ανάταση για όσους θα δώσουν τη μάχη των εκλογών, αλλά από μόνη της δεν αρκεί και τα στελέχη που μίλησαν στο iEidiseis.gr ακριβώς αυτό επισημαίνουν. Τα δύσκολα είναι μπροστά, κόμμα και ηγεσία είναι ακόμα υπό πίεση και οφείλουν να δουλέψουν σκληρά για την ανατροπή.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ / EUROKINISSI
«Το ΠΑΣΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του, έδειξε συσπείρωση και η εκδήλωση στην Κρήτη θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην προεκλογική κούρσα» δηλώνουν πρωτοκλασάτα στελέχη στο iEidiseis.gr. Eπόμενο στοίχημα «όσοι μας ακούν και βλέπουν προς τα εμάς, να έρθουν κιόλας» συμπληρώνουν.
«Μπορεί να κάνει την ανατροπή»
«Το κόμμα έδειξε ενότητα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να κάνει την ανατροπή» τονίζουν και εκτιμούν πως το εύρος και ο παλμός της εκδήλωσης μπορεί να λειτουργήσει ως θετικό μήνυμα. Περιγράφοντας το κλίμα των επαφών που είχαν με πολίτες και φορείς μεταφέρουν την δυσαρέσκεια τους από την κυβερνητική πολιτική με την ακρίβεια να χτυπά «κόκκινο». «Oι πολίτες αναζητούν εκείνους που θα τους λύσουν το πρόβλημα», δηλώνουν και εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή και να αλλάξει τα πράγματα.

Η αποτίμηση του τριημέρου στην Κρήτη, αφήνει σε γενικές γραμμές θετικό αποτύπωμα, σχεδόν στο σύνολο των στελεχών, που προτάσσουν τη συσπείρωση και την ενότητα, αν και υπήρξαν και επιμέρους επικρίσεις κυρίως ως προς την εικόνα και το «σόου». Σε άλλους, έλειψαν τα συνθήματα στον λόγο του Νίκου Ανδρουλάκη, η πλειονότητα όμως βρήκε το κλίμα πανηγυρικό και την εκδήλωση μεγάλη. Κρατούν την ουσία των όσων συνέβησαν, με αρκετούς να επισημαίνουν πως δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει με το «δεξί» στην προεκλογική κούρσα.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ / EUROKINISSI
Φυσικά δεν λείπουν και τα μηνύματα από στελέχη που βλέπουν ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο, κυρίως λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού και των πιέσεων που ασκούνται σε όλα τα κόμματα. «Ήταν μια καλή εκδήλωση σε γενικές γραμμές, αλλά το πόσο καλή ήταν θα το δείξουν οι δημοσκοπήσεις προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε καταφέρει να είμαστε στη δεύτερη θέση;» μεταφέρουν στο iEidiseis.gr.

Πάντως, οι ψυχραιμότεροι εκτιμούν ότι «εφόσον υπάρξει σκληρή δουλειά καθαρό μήνυμα με στόχευση στο κεντρώο εκλογικό σώμα, ο κόσμος που σήμερα κοιτάει προς τα εμάς, θα έρθει κιόλας», τονίζουν. Επόμενη στάση η πολύ δύσκολη Βόρεια Ελλάδα. «H εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με την Κρήτη» σημειώνουν στελέχη που γνωρίζουν την περιοχή.

Πηγή: ieidiseis.gr