ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Γιώργος Μαζωνάκης: Το συγκινητικό «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Βαθύ πένθος έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη. Φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί του στη μουσική σκηνή αποχαιρετούν τον αγαπημένο τραγουδιστή με συγκινητικά μηνύματα στα social media.
O Φοίβος μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία τους, από το 2002 έως το 2007, αλλά και για την ξεχωριστή καλλιτεχνική προσωπικότητα του τραγουδιστή, ανατρέχοντας σε τραγούδια και στιγμές που μοιράστηκαν στη διάρκεια της κοινής τους πορείας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χωρούν εύκολα σε έναν αποχαιρετισμό και ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι ένας από αυτούς.
Από το 2002 μέχρι το 2007 έζησα μαζί του μία από τις πιο δημιουργικές και έντονες περιόδους της μουσικής μου διαδρομής. Πέντε χρόνια γεμάτα τραγούδια, δίσκους, πρόβες, στούντιο, αγωνίες, χαρές, ανατροπές και, πάνω απ’ όλα, μια αστείρευτη ανάγκη να κάνουμε κάτι διαφορετικό.
Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται και δεν κατασκευάζεται. Είχε προσωπικότητα. Είχε ένστικτο. Είχε εκείνη τη σπάνια καλλιτεχνική ανησυχία που δεν τον άφηνε ποτέ να αρκεστεί στα ήδη γνωστά. Δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, να αλλάξει, να εκτεθεί, να γίνει ο εαυτός του. Και γι’ αυτό κατάφερε να γίνει μοναδικός.
Γυρνώντας αυτή τη στιγμή πίσω, ακούω μέσα μου τραγούδια που συνδέθηκαν με μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδια που έγιναν στιγμές, νύχτες, έρωτες, χωρισμοί, διασκεδάσεις, αναμνήσεις χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο προνόμιο ενός καλλιτέχνη: να συνεχίζει να υπάρχει μέσα στις ζωές των άλλων, μέσα από αυτό που δημιούργησε.
Γιώργο, η απουσία σου είναι από εκείνες που δύσκολα χωράει ο νους. Σ’ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, για τη δημιουργική τρέλα, για όλα όσα τολμήσαμε μαζί και, κυρίως, για το αποτύπωμα που αφήνεις στη μουσική μας.
Καλό ταξίδι.
Φοίβος».

«Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο… Δεν μπορώ να το πιστέψω!!! Η φωνή, η ψυχή και τα τραγούδια σου θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας. Καλό παράδεισο…», έγραψε ο Πάνος Κιάμος.

«Σήμερα η καρδιά μου πονάει πολύ… Αποχαιρετώ έναν άνθρωπο που αγάπησα βαθιά και που είχα την τιμή να γνωρίσω από τα πρώτα του βήματα, αλλά και να ξανασυναντήσω πολλά χρόνια αργότερα και να συνεργαστώ μαζί του.», έγραψε η Άντζελα Δημητρίου.

Η Ναταλία Γερμανού θέλησε να αποχαιρετήσει με τον δικό της τρόπο τον Γιώργο Μαζωνάκη, αναδημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την οποία εκείνη τον κρατά στην αγκαλιά της. Πάνω στη φωτογραφία έγραψε: «Έζησες όπως ήθελες, φεύγεις πολύ νωρίς, θα σε έχω πάντα εδώ», ενώ στη λεζάντα της ανάρτησης περιορίστηκε σε μία μόνο λέξη: «Ξεχώρισες».

Πηγή: ieidiseis.gr