Χωρίς οριστική απάντηση για τα αίτια θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη ολοκληρώθηκε περίπου στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι της Παρασκευής, η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ιατροδικαστής δεν κατέστη δυνατό να προσδιορίσει με βεβαιότητα τι προκάλεσε τον θάνατο του τραγουδιστή, με αποτέλεσμα η διερεύνηση να συνεχίζεται.
Πλέον, τα βλέματα στρέφονται στις τοξικολογικές και ιστολογικές αναλύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τον μηχανισμό και τα ακριβή αίτια θανάτου.
Celebrities στις λίστες των γιατρών
Μεταξύ των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν από το ιατρείο του Κολωνακίου, όπου πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Γιώργος Μαζωνάκης, είναι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι γιατρών για τις επαφές με τους πελάτες τους.
Το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε ένα ευρύ κύκλο πελατών φαίνεται και από τις αναρτήσεις ανθρώπων της showbiz στα social media. Το ερώτημα που θα απαντηθεί μέσα από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων αλλά και των υπόλοιπων ψηφιακών πειστηρίων είναι εάν είχαν γίνει στο παρελθόν ξανά ιατρικές πράξεις πλασμαφαίρεσης. Και εάν είχαν γίνει ποιοι ήταν αυτοί που τις έκαναν και τι ποσά πλήρωσαν.
Η γιατρός που συνελήφθη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε τη συγκεκριμένη θεραπεία στον Μαζωνάκη. Ωστόσο, από το επαγγελματικό προφίλ της και τις αναφορές της ότι αυτή η θεραπεία είναι κάτι νόμιμο -και σίγουρα κάτι που δεν έκρυβε- προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλοι πελάτες που είχαν κάνει πλασμαφαίρεση. Δηλαδή ιατρικές πράξεις που απαγορεύονται να λάβουν χώρα σε ιδιωτικό ιατρείο.
Αστυνομικοί που έκαναν έρευνα για το παρελθόν της γιατρού συνέλεξαν πληροφορίες που δείχνουν ότι εδώ και πολλά χρόνια είχε σχηματίσει το προφίλ της ειδικού που είναι «γκουρού» στην ολιστική ιατρική. Οι θεραπείες «ευεξίας» και «αναζωογόνησης» είχαν φτάσει από στόμα σε στόμα σε κύκλους της «υψηλής» κοινωνίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για να επισκεφτεί κάποιος το συγκεκριμένο ιατρείο θα έπρεπε να διαθέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.
Άλλοι κάνουν λόγο για 1.500 ευρώ άλλοι για 2.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή. Οι περισσότεροι πελάτες πήγαιναν εκεί συστημένοι, ενώ μέχρι τη στιγμή του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη δεν είχε γίνει κάποια δημόσια καταγγελία σε βάρος του ιατρείου.
Πηγή: ieidiseis.gr





