«Ο κ. Πλεύρης με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι γνώριζε τους κατηγορούμενους ιατρούς από το 2012 και επιπλέον επιβεβαίωσε ότι είπε δημόσια ψέματα για τη χρονολογική σειρά της γνωριμίας τους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε απάντηση που εξέδωσε για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης.
Σημειώνει πως «ενώ ήταν συνιδρυτές σωματείου από το 2012, ο υπουργός δήλωσε πως γνωρίστηκαν μετά το πρόβλημα υγείας του το 2016, πολύ αργότερα δηλαδή, και ανέπτυξαν τη σχέση ασθενούς- θεράποντος ιατρού».
Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «εδώ πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα αναξιοπιστίας» και σχολιάζει πως «οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να πουν την αλήθεια για τίποτα» και ότι «το ψέμα είναι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη».
«Για ποιο λόγο είπε ψέματα ο κ. Πλεύρης σχετικά με το πότε γνώρισε τους κατηγορουμένους, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Και μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
► Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για τον Πλεύρη: Είχε συνεργασία από το 2012 με τους γιατρούς Θεοδωρόπουλο και Γάκα
Τι είπε ο Πλεύρης για τις σχέσεις με Θεοδωρόπουλο – Γάκα
Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε στην καταγγελία του ΠΑΣΟΚ περί συνεργασίας του με τους γιατρούς Ηλία Θεοδωρόπουλο και Ιωάννα Γάκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Απαντώντας στην καταγγελία, ο υπουργός, μιλώντας στο Mega News 104,6, είπε ότι δεν υπήρξε επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους, υποστηρίζοντας ότι είχαν απλώς συνυπάρξει σε ένα σωματείο με δεκάδες μέλη, το οποίο σήμερα είναι ανενεργό. «Ποια συνεργασία λέτε; Δεν υπάρχει καμία συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο σωματείο συγκροτήθηκε από γιατρούς και δικηγόρους και ασχολούνταν με ιατρονομικά ζητήματα. «Το 2012 τον ήξερα μέσω του σωματείου, τον γνώριζα ως όνομα, γνώριζα ότι ήταν γιατρός, αλλά η προσωπική μου επαφή μαζί του ως γιατρού έγινε το 2016».
«Ήταν πάρα πολλά τα άτομα στο σωματείο. Δεν το θεωρώ μείζον ως προς την πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε, τονίζοντας ότι το βασικό στοιχείο που τον συνέδεε με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο ήταν η σχέση γιατρού και ασθενούς. «Τι μου προσάπτει το ΠΑΣΟΚ; Ότι εγώ είπα το 2016 και όχι το 2012; Το μείζον είναι ότι εγώ έχω σχέση μαζί του και τον πήρα τηλέφωνο. Ηταν μια τυπική σχέση» υποστήριξε.
Ο υπουργός απέρριψε, παράλληλα, την αιχμή ότι επιχείρησε να αποκρύψει τη γνωριμία τους. «Βγήκα, χωρίς να υπάρχει κάτι σε βάρος μου, και είπα ότι τον ξέρω. Προφανώς, για να πάρεις κάποιον τηλέφωνο, σημαίνει ότι τον γνωρίζεις», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν διατηρούσε τακτική επικοινωνία με τον γιατρό και δεν τον θεωρούσε φίλο του. «Δεν είχα τακτική επικοινωνία με τον γιατρό. Δεν είναι φίλος μου. Είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα και με τον οποίο διατήρησα μια σχέση, επειδή υπήρξε γιατρός μου. Τον γνωρίζω από το 2016», ανέφερε.
«Δεν μου πρότεινε πλασμαφαίρεση – Ούτε θα έκανα»
Αναφερόμενος στις ιατρικές συμβουλές που είχε λάβει, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι ήταν ορθές και είχαν επιβεβαιωθεί από τη θεράπουσα γιατρό του. «Εμένα, όποια συμβουλή μού έδωσε ήταν σωστή. Την επιβεβαίωσα με τη γιατρό μου. Μου έδωσε σκευάσματα από γνωστές εταιρείες», είπε.
Όπως διευκρίνισε, ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος δεν αντικατέστησε τη θεραπεία που ήδη ακολουθούσε, αλλά του συνέστησε συμπληρωματικά σκευάσματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις θεραπείες που διερευνώνται στο πλαίσιο της υπόθεσης για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
«Δεν μου πρότεινε θεραπείες τύπου πλασμαφαίρεσης και ούτε θα έκανα», ξεκαθάρισε. Ο υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι δεν γνώριζε πως στο συγκεκριμένο ιατρείο πραγματοποιούνταν τέτοιου είδους θεραπείες.
«Δεν γνωρίζω να γίνονταν τέτοιες θεραπείες, ούτε μου πρότεινε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε, προσθέτοντας ότι γνώριζε τον Θεοδωρόπουλο «ως παθολόγο με μετεκπαίδευση στην Αιματολογία». Για την Ιωάννα Γάκα περιορίστηκε να αναφέρει: «Εγώ γνωρίζω ότι αυτός είναι γιατρός και η γυναίκα του».
«Το ΠΑΣΟΚ κάνει σπέκουλα»
Ο Θάνος Πλεύρης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για την κριτική που άσκησε σχετικά με το εάν ο ίδιος γνώριζε τις θεραπείες που πραγματοποιούνταν στο ιατρείο. «Το ΠΑΣΟΚ με ρωτάει εάν ήξερα για τις θεραπείες. Ο Τούντας ήταν επικεφαλής του συνεδρίου στο οποίο είχε μιλήσει η 56χρονη κατηγορούμενη και ήταν πρόεδρος του ΕΟΦ επί ΠΑΣΟΚ. Με ρωτάει εμένα το ΠΑΣΟΚ αν ήξερα; Κάνει σπέκουλα», δήλωσε.
Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας δεν είχε επισκεφθεί το ιατρείο, επιχειρώντας να διαχωρίσει πλήρως την προσωπική γνωριμία τους από την υπουργική του ιδιότητα.
«Ως υπουργός Υγείας δεν έχω πάει στο ιατρείο του. Δεν γνωρίζω, βέβαια, αν τον συνάντησα κάπου έξω και τον χαιρέτησα», ανέφερε. Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας ότι ο γιατρός δεν του είχε ζητήσει ποτέ κάποια εξυπηρέτηση. «Δεν μου ζήτησε ως υπουργό Υγείας καμία διευκόλυνση. Δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Εγώ του ζήτησα ως ασθενής», τόνισε.
Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει ότι ο Θάνος Πλεύρης είχε συνεργασία με τους δύο γιατρούς ήδη από το 2012, καθώς είχαν υποβάλει από κοινού αίτηση στο Πρωτοδικείο για την ίδρυση του σωματείου με την επωνυμία «Ελληνικό Ιατρονομικό Συμβούλιο».
Πηγή: ieidiseis.gr





