Στο στόχαστρό του έβαλε ο Παύλος Πολάκης τις πρακτικές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας (21/9), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υπόθεση των «υποτιθέμενων» ιατρείων και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των ελέγχων, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα.
«Αν είχε γίνει αμέσως ο έλεγχος στο ιατρείο του Κολωνακίου και έπαιρναν ένα τηλέφωνο και τους έλεγαν απαγορεύεται να έχετε το μηχάνημα και γινόταν αναστολή λειτουργίας, δεν θα είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πολάκης επέκρινε παράλληλα αντιλήψεις και πρακτικές που, όπως είπε, δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα ή σε ιατρικά τεκμηριωμένες πειραματικές διαδικασίες.
«Έχουν αναδυθεί μια σειρά από αντιλήψεις που είναι εντελώς μεταφυσικές, δεν εδράζονται σε κάποια επιστήμη ή σε κάποιο πείραμα που εδράζει στην Ιατρική», ανέφερε.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στα πρόσωπα που, σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζουν τέτοιες μεθόδους ως ιατρικές προσεγγίσεις:
«Έρχεται ο κάθε τσαρλατάνος, ο κάθε εγκληματίας, παίρνει μια κουβέντα και λέει “κβαντική ιατρική”. Συγγνώμη για την έκφραση, π@π@ρια μάντολες. Δεν υπάρχει αυτό», είπε ο Παύλος Πολάκης.
Η επίθεση σε Άδωνη και Πατούλη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε και κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι «υποδαυλίζει αυτή την κατάσταση».
«Ουσιαστικά είναι σαν να σπρώχνει τον κόσμο να πηγαίνει εκεί», υποστήριξε ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στη στάση του υπουργού Υγείας.
Στο στόχαστρο του βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.
Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι ο κ. Πατούλης είχε ιδρύσει εταιρεία που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες, την οποία στη συνέχεια μετέτρεψε σε εταιρεία real estate, ενώ, όπως ανέφερε, μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη την επανέφερε ως επιχείρηση που προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες.
Πηγή: ieidiseis.gr





