Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 και ότι ο ίδιος προτίθεται να διεκδικήσει τρίτη πρωθυπουργική θητεία, εξέπεμψε από το Σαν Φρανσίσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Endeavor Greece, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη διατήρησης της πορείας που, όπως υποστήριξε, έχει ακολουθήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στην πολιτική «δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει εκτροχιασμός», ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική της χώρας με ορίζοντα τη συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τα βήματα που έχουν γίνει, υπάρχει ο κίνδυνος μια επόμενη κυβέρνηση να επιλέξει διαφορετική πορεία.
Το μήνυμα προς τους Έλληνες του εξωτερικού
Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες της διασποράς να συμμετέχουν στις εκλογές, κάνοντας ειδική αναφορά στην επιστολική ψήφο.
«Κάθε εκλογή αφορά το μέλλον», ανέφερε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Παράλληλα, μιλώντας για τις επόμενες γενιές, τόνισε ότι στόχος είναι να μην παραδοθεί στους νέους το βάρος του δημόσιου χρέους.
«Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης»
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον αλλάξει θέση στην ευρωπαϊκή οικονομία.
«Η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κάλεσμα για εργασία από την Ελλάδα
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην προσέλκυση εργαζομένων στην Ελλάδα, όχι μόνο για τουρισμό αλλά και για εργασία.
Όπως ανέφερε, η εξ αποστάσεως εργασία δημιουργεί νέες δυνατότητες και επιτρέπει σε εργαζομένους να ζουν στην Ελλάδα και να εργάζονται από τη χώρα για επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Πηγή: ieidiseis.gr





