ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Κηφισός: Βυτιοφόρο άδειαζε απόβλητα βιομηχανιών και νοσοκομείων

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Βυτιοφόρο ιδιωτικής εταιρείας φέρεται να άδειαζε βιομηχανικά απόβλητα σε φρεάτιο πρατηρίου καυσίμων, το οποίο μέσω υπόγειου δικτύου οδηγεί στον Κηφισό.
Το βυτιοφόρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άδειασε το μεσημέρι τα απόβλητα σε φρεάτιο πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή του Αιγάλεω, επί της λεωφόρου Κηφισού. Από εκεί, μέσω υπόγειου δικτύου, τα λύματα φέρεται να διοχετεύτηκαν στον Κηφισό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις πηγές προέλευσης των υγρών αποβλήτων περιλαμβάνονταν διάφορες βιομηχανίες της Αττικής, η «Παπαδόπουλος Α.Ε.», αλλά και το Νοσοκομείο «Αττικόν».
Πώς έγινε η αστυνομική επιχείρηση
Η Αστυνομία, έχοντας λάβει τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες για την παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, είχε θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση δύο βυτιοφόρα που στάθμευαν στο πρατήριο. Οι οδηγοί φέρονται να συνέδεαν σωλήνα με το φρεάτιο και να άδειαζαν εκεί το περιεχόμενο των οχημάτων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φρόντιζαν να σταθμεύουν αυτοκίνητα σε κατάλληλα σημεία ώστε να καλύπτουν τις κινήσεις τους.
Λίγο πριν από την αστυνομική επέμβαση στο πρατήριο, ένα από τα δύο βυτιοφόρα είχε παραλάβει μεγάλη ποσότητα αποβλήτων από τη μπισκοτοβιομηχανία και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο βενζινάδικο. Εκεί, ο οδηγός φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία εκκένωσης του φορτίου στο φρεάτιο, συνδέοντας σε αυτό μια μάνικα.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν εκείνη τη στιγμή, ενώ περιβαλλοντολόγος των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έλαβε δείγμα από το περιεχόμενο του βυτιοφόρου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, το υλικό που εντοπίστηκε επρόκειτο για βιομηχανικά απόβλητα υψηλής οξύτητας.

Πηγή: ieidiseis.gr