ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Ακρίβεια «θηλιά» στον Βόλο: Χιλιάδες ευρώ τα χρέη στα κοινόχρηστα – «Έχουν βγει τα τεφτέρια πάλι» [ηχητικό]

Από 2.000 έως και 6.000 ευρώ οι οφειλές – «Έχουν βγει τα τεφτέρια πάλι», λέει ο Απόστολος Πανιόπουλος στο NEWSROOM και στο NEO 103,3

Δημοσίευση

ΤΝ

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Νέα «θηλιά» για τα νοικοκυριά του Βόλου αποτελεί το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, με τις τιμές των καυσίμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου θέρμανσης να κινούνται ανοδικά και τις οικογένειες να καλούνται να ανταποκριθούν σε ολοένα και περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις.

Η καθημερινότητα για πολλούς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές διαμερισμάτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι αυξημένες ενεργειακές δαπάνες συμπιέζουν ακόμη περισσότερο τα διαθέσιμα εισοδήματα. Μιλώντας στο NEWSROOM και στο NEO 103,3, ο διαχειριστής πολυκατοικιών Απόστολος Πανιόπουλοςπεριέγραψε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που, όπως ανέφερε, αποτυπώνεται πλέον και στα κοινόχρηστα.

7 στις 10 πολυκατοικίες με απλήρωτα κοινόχρηστα

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπου 7 στις 10 πολυκατοικίες στον Βόλο υπάρχουν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των κοινοχρήστων τους. Μάλιστα, το πρόβλημα δεν αφορά πλέον μόνο μικρές καθυστερήσεις. Όπως ανέφερε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν συσσωρευτεί σημαντικές οφειλές, με τα ποσά που χρωστούν ορισμένα διαμερίσματα να ξεκινούν από περίπου 2.000 ευρώ και να φτάνουν ακόμη και τις 6.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρέη που, σε αρκετές περιπτώσεις, συσσωρεύονται μήνα με τον μήνα, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο για τις πολυκατοικίες, οι οποίες εξακολουθούν να πρέπει να καλύπτουν έξοδα θέρμανσης, ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμού, συντήρησης και άλλων βασικών αναγκών.

«Έχουν βγει τα τεφτέρια πάλι»

Με χαρακτηριστικό τρόπο ο Απόστολος Πανιόπουλος περιέγραψε την κατάσταση, σημειώνοντας: «Έχουν βγει τα τεφτέρια πάλι», αποτυπώνοντας την προσπάθεια που γίνεται πλέον από τους διαχειριστές προκειμένου να καταγραφούν και να εισπραχθούν οι συσσωρευμένες οφειλές.

Το αυξημένο κόστος της θέρμανσης έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πιεσμένη οικονομική πραγματικότητα. Για αρκετά νοικοκυριά, ακόμη και η κάλυψη των βασικών υποχρεώσεων της πολυκατοικίας έχει μετατραπεί σε δύσκολη υπόθεση.

Και όσο οι τιμές της ενέργειας και των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το ερώτημα που τίθεται είναι πλέον πώς θα μπορέσουν οι οικογένειες να ανταποκριθούν στον χειμώνα, χωρίς να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερες οφειλές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ: 01:07:23