Μία 53χρονη νοσηλεύτρια, η οποία βρισκόταν στο δωμάτιο θεραπείας του Γιώργου Μαζωνάκη, φέρεται να ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και το επισήμανε στην Ιωάννα Γάκα.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η νοσηλεύτρια ουκρανικής καταγωγής, είδε το δεξί χέρι του τραγουδιστή να τινάζεται και είπε στη γιατρό: «Δεν τον βλέπω καλά». Η απάντηση που φέρεται να έλαβε ήταν: «Δεν θα μου πεις εσύ. Εγώ είμαι γιατρός».
Η 53χρονη, η οποία πραγματοποιεί θεραπευτικά μασάζ στο ιατρείο, δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει. Πρόκειται για την πέμπτη εργαζόμενη που βρισκόταν στον χώρο την ημέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης.
Οι άλλες τέσσερις υπάλληλοι είχαν αναφέρει ότι βρίσκονταν μέσα στο ιατρείο, ενώ η συγκεκριμένη εργαζόμενη φέρεται να έσπευσε μαζί με άλλες τρεις να καθαρίσει το δωμάτιο όπου είχε γίνει η θεραπεία.
Η αντίδραση της Γάκα
Η γυναίκα έχει δηλώσει στο Mega ότι περιμένει να κληθεί για κατάθεση, ενώ στο περιβάλλον της φέρεται να έχει περιγράψει όσα συνέβησαν μέσα στο ιατρείο.
Βρισκόταν στο δωμάτιο θεραπείας μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη όταν είδε το πρώτο τίναγμα στο δεξί του χέρι. Τότε είπε στη γιατρό: «Δεν τον βλέπω καλά», με την Γάκα να απαντά: «Δεν θα μου πεις εσύ. Εγώ είμαι γιατρός».
Μετά τα alarm του μηχανήματος, η 56χρονη γιατρός φέρεται, παρουσία της 53χρονης και άλλων ατόμων, να τηλεφώνησε δύο φορές στον κατασκευαστή του απινιδωτή.
Κοντά στις 15:50, κάλεσε και τον σύζυγό της, ο οποίος βρισκόταν στο διπλανό γραφείο, και επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή για να συνεφέρουν τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τηλεφώνησαν στον κατασκευαστή και τον ρώτησαν «πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον απινιδωτή».
Όταν του είπαν ότι η συσκευή δεν είχε μπαταρία, εκείνος φέρεται να τους απάντησε ότι διαθέτει μπαταρία, καθώς ο απινιδωτής βρισκόταν εντός του χρονικού διαστήματος της εγγύησής του και είχε ημερομηνία λήξης. Τους επισήμανε επίσης ότι δεν χρησιμοποιούσαν σωστά τη συσκευή.
Ακολούθησε δεύτερη κλήση, αυτή τη φορά με το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση, προκειμένου να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Επισημαίνεται ότι οι απινιδωτές δίνουν και οι ίδιοι φωνητικές οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, ο απινιδωτής δεν λειτούργησε ποτέ.
Η αναζήτηση στο AI και η παρέμβαση Λυκούδη
Λίγο μετά τις 16:00 φέρεται να έγινε αναζήτηση μέσω AI για πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να συνεφέρουν τον Γιώργο Μαζωνάκη από τη μέθη. Παράλληλα, στο ιατρείο δεν υπήρχε συσκευή Ambu.
Μετά τις δύο επικοινωνίες με τον κατασκευαστή του απινιδωτή, κλήθηκε και η αναισθησιολόγος.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης, στάθηκε ιδιαίτερα στον χρόνο κατά τον οποίο φέρεται να ξεκίνησαν τα προβλήματα: «Αν μου επιτρέπεις, θέλω μια παρατήρηση. Μην προσδιορίζεις επακριβώς ως το χρόνο θανάτου το τέσσερις παρά τέταρτο, γιατί η πρώτη παύση της θεραπείας γίνεται πολύ νωρίτερα. Στις τρεις και είκοσι δύο. Και χτυπάνε τα αλάρμ τρεις και είκοσι τρία, τρεις και σαράντα πέντε και τρεις και είκοσι τρία έχουμε συνεχή αλάρμ. Θα μας το πουν οι ειδικοί αυτό μετά τις ιστολογικές. Αλλά τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Η πρώτη παύση της θεραπείας είναι τρεις και είκοσι δύο», τόνισε.
Αναφερόμενος στη 53χρονη εργαζόμενη και σε όσα αναμένει να καταθέσει, πρόσθεσε: «Θέλω και ευελπιστώ και εύχομαι να είναι η μοναδική που δε θα πει ψέματα και η μοναδική που δε θα βρεθεί κατηγορούμενη. Ελπίζω αυτά που έχετε ως δημοσιογραφική πληροφορία να είναι ακριβή και αυτά να είναι που θα κατατεθούν επακριβώς στον κύριο ανακριτή. Γιατί εμείς θέλουμε την αλήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος να έχει ήσυχη τη συνείδησή της, να κοιμάται ήσυχη, αλλά και να μη βρεθεί κατηγορούμενη. Γιατί οι άλλες τρεις είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν κατηγορούμενες», συμπλήρωσε.
Πηγή: ieidiseis.gr





