ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Έκρηξη στην Πλάκα: «Υπάρχουν αγνοούμενοι στα συντρίμμια

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στο σημείο της ισχυρής έκρηξης στην Πλάκα βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για ακραία καταστροφή, επισημαίνοντας ότι στην επιχείρηση χρησιμοποιούνται ακόμη και drones, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη εικόνα από ψηλά.

Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι πραγματοποιούν έρευνες στο εσωτερικό, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι και στα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί ζημιές.
«Κρίσιμες στιγμές, θέλει πολύ καλό συντονισμό»
Αναλυτικά, ο Χάρης Δούκας δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, νομίζω το βλέπετε κι εσείς. Είναι μεγάλης δύναμης η έκρηξη, ακραία η καταστροφή. Είμαστε από την πρώτη στιγμή εδώ με τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία έχει περιφρουρήσει τον χώρο, με δικά μας εργαλεία που συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για τη διερεύνηση στο εσωτερικό του κτιρίου που έχει καταστραφεί. Έχουν πετάξει και διάφορα συστήματα, όπως drones, για να έχουμε εικόνες και από πάνω. Θα είμαστε εδώ συνέχεια με τις υπηρεσίες μας και θα δούμε αν έχουν υποστεί ζημιές τα γειτονικά κτίρια.
Υπάρχουν αγνοούμενοι, είναι μια σύνθετη κατάσταση, γι’ αυτό υπάρχουν μέσα σκυλιά και ερευνούν. Κρίσιμες στιγμές, θέλει πολύ καλό συντονισμό».

Πηγή: ieidiseis.gr