Σε τροχιά πρόσκαιρης αλλά έντονης επιδείνωσης εισέρχεται ο καιρός, καθώς εκδόθηκε έκτακτο δελτίο καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση το μεσημέρι της Παρασκευής, θέτοντας σε επιφυλακή τις αρχές για επικίνδυνα φαινόμενα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η αλλαγή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και θα συνοδεύεται από κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες, καθώς και αυξημένη πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Η εξέλιξη των φαινομένων αναμένεται να επηρεάσει σταδιακά αρκετές περιοχές της επικράτειας έως και το μεσημέρι της Κυριακής, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να κατανέμονται χρονικά ανά γεωγραφική ζώνη.
Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με πορτοκαλί προειδοποίηση
Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (25-09-2026) και από τα βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα,
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Παρασκευή (25-09-2026)
α. Στα βορειοδυτικά (Κέρκυρα, Ήπειρος, δυτική Στερεά) από τις βραδινές ώρες έως αργά τη νύχτα.
Αύριο Σάββατο (26-09-2026)
α. Στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι.
β. Στη Πελοπόννησο καθώς και στα Κύθηρα (κυρίως ν. Μεσσηνίας, ν. Σπάρτης και ανατολική Αρκαδία) από το μεσημέρι έως τις βραδινές ώρες.
Την Κυριακή (27-09-2026)
Στην Εύβοια από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι.
LIVE χάρτης με την πορεία της κακοκαιρίας
Πηγή: ieidiseis.gr





