ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Πώς οι καταγγελίες τριών γυναικών αποκάλυψαν μεγάλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Από τις καταγγελίες για παρακολούθηση γυναικών σε μια πολύ σοβαρότερη έρευνα πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο, μετά τη σύλληψη του 40χρονου που φέρεται να εμφανιζόταν επί μήνες έξω από τις κατοικίες τους.
Η προκαταρκτική εξέταση του υπολογιστή του έφερε στο φως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και βίντεο με γυναίκες που φέρεται να παρακολουθούσε στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει από τις καταγγελίες τριών γυναικών, ηλικίας 25, 20 και 18 ετών, με τους αστυνομικούς να συνδέουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας και να καταγράφουν τη φερόμενη δράση του από τις 14 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου.
Τα ψηφιακά πειστήρια εξετάζονται πλέον εργαστηριακά, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος του υλικού και να εξακριβωθούν τα στοιχεία των καταγραφών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για τα περιστατικά που οδήγησαν στη σύλληψή του.
Η σύλληψη του 40χρονου
Η τελευταία παρουσία του 40χρονου καταγράφηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον εξώστη της κατοικίας της 18χρονης.
Αστυνομικοί που είχαν οργανώσει διακριτική επιτήρηση τον εντόπισαν την ώρα που προέβαινε σε γενετήσια πράξη. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του φέρεται να άσκησε βία σε 50χρονο αρχιφύλακα, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό στο δεξί χέρι.
Η δράση που ερευνούν οι Αρχές
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούνιο. Στις 14 του μήνα, από τη 1:24 έως τις 2:05 τα ξημερώματα, ο 40χρονος φέρεται να ακολούθησε την 20χρονη και να προέβη σε γενετήσια πράξη κοντά της. Σύμφωνα με την καταγγελία, στη συνέχεια παρέμεινε περίπου δύο ώρες έξω από το σπίτι της.
Αργότερα, από τις 4:00 έως τις 4:10, φέρεται να προκάλεσε φθορά στη σίτα παραθύρου της τουαλέτας της κατοικίας, όπου διέμενε και η 25χρονη.
Στις 7 Ιουλίου, από τις 22:00 έως τη 1:20 μετά τα μεσάνυχτα, φέρεται να εισήλθε στην αυλή και στον εξώστη του σπιτιού της 18χρονης με σκοπό να την παρακολουθήσει, πριν αποχωρήσει προς παρακείμενη οδό.
Στις 16 Αυγούστου επέστρεψε και, σύμφωνα με την έρευνα, προσπάθησε να περάσει από την μπαλκονόπορτα στο υπνοδωμάτιο, ενώ η νεαρή βρισκόταν μέσα. Έγινε αντιληπτός και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Δύο ημέρες αργότερα φέρεται να την παρακολούθησε ξανά από παράθυρο της τουαλέτας.
Οι εμφανίσεις συνεχίστηκαν και τον Σεπτέμβριο. Στις 6 του μήνα, στις 1:17 τα ξημερώματα, ο 40χρονος φέρεται να μπήκε στον εξώστη ενώ η 18χρονη απουσίαζε και να προέβη σε γενετήσια πράξη, παρακολουθώντας το εσωτερικό του σπιτιού από την μπαλκονόπορτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέστρεψε στις 2:55, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας της κατοικίας.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 00:20, φέρεται να εμφανίστηκε και πάλι στον εξώστη και να προέβη σε γενετήσια πράξη κοιτάζοντας προς το εσωτερικό.
Αξιοποιώντας τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες και το οπτικό υλικό, οι αστυνομικοί χαρτογράφησαν τις επανειλημμένες παρουσίες του στις δύο κατοικίες και προχώρησαν στη διακριτική επιτήρηση που οδήγησε τελικά στη σύλληψή του.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένας υπολογιστής, ένα στικάκι USB, μία ζακέτα και ένα μαχαίρι μήκους 27,5 εκατοστών.
Τα ψηφιακά ευρήματα θα εξεταστούν από τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή: ieidiseis.gr