ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

«Νομίζουν ότι έτσι θα προσκυνήσω – Όχι ρε, δεν προσκυνάω»

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Νομίζουν ότι με το να μου κάνουν μηνύσεις θα προσκυνήσω. Όχι ρε, εγώ δεν προσκυνάω», ήταν η ηχηρή απάντηση του Παύλου Πολάκη από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νέου αιτήματος για άρση της ασυλίας του, μετά από μήνυση του Σταμάτη Πουλή.
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, επαναφέροντας από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καταγγελιών που έχει διατυπώσει τα τελευταία χρόνια για την υπόθεση.

«Από το 2018 και εδώθεν μου κάνει διαρκώς μηνύσεις, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει αυτό το οποίο έγινε εκεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε για τον Σταμάτη Πουλή, επιχειρώντας στη συνέχεια να ξεχωρίσει τις προηγούμενες μηνύσεις σε βάρος του από εκείνες που, κατά τον ίδιο, αφορούν πλέον ακόμη και όσα υποστηρίζει ως μάρτυρας ή κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης.
«Να δεχτώ ότι στην πρώτη μήνυση που μου έκανε, που τον έβρισα, έχει το δικαίωμα να μου κάνει μήνυση. Να δεχτώ και στη δεύτερη. Αλλά η προηγούμενη άρση ασυλίας, η 13η, ήταν επειδή κατέθεσα ως μάρτυρας στο δικαστήριο», ανέφερε.
«Με μηνύει για όσα είπα στην απολογία μου»
Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις δικαστικές υποθέσεις που συνδέονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ειδικότερα στις προσλήψεις στον Οργανισμό, επιμένοντας στις καταγγελίες που είχε διατυπώσει κατά το παρελθόν, παρά τις αθωωτικές αποφάσεις που έχουν μεσολαβήσει.
Αναφερόμενος στη νεότερη μήνυση, υποστήριξε ότι αυτή αφορά όσα ο ίδιος είπε κατά την απολογία του σε προηγούμενη δίκη.
«Σαν κατηγορούμενος, δηλαδή, στην απολογία μου, μου κάνει μήνυση ότι του κάνω ψευδή καταμήνυση, επειδή είπα “ρε, είναι ψεύτικα αυτά”», ανέφερε, επικαλούμενος πορίσματα ελεγκτικών αρχών που, σύμφωνα με τον ίδιο, στήριζαν τους ισχυρισμούς του.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέφερε παράλληλα την υπόθεση χρηματικών ποσών που, όπως υποστήριξε, είχαν μεταφερθεί από λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ σε προσωπικό λογαριασμό του Σταμάτη Πουλή, καθώς και το ζήτημα των παραστατικών που είχαν προσκομιστεί για τη δικαιολόγησή τους.
Οι αναφορές αυτές αποτελούν ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη, ο οποίος άσκησε ταυτόχρονα σκληρή κριτική στις δικαστικές κρίσεις που ακολούθησαν.
«Το δικαστικό παρακράτος με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει τις βρομιές σας. Και νομίζουν ότι με το να με μηνύουν θα προσκυνήσω. Όχι, δεν προσκυνάω», είπε ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους.
Στο στόχαστρο και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Παύλος Πολάκης συνέδεσε ευθέως τον Σταμάτη Πουλή με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενος στον διορισμό του πρώτου ως άμισθου ειδικού συμβούλου και στις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί για την παρακολούθηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Αυτός είναι το παλικάρι του Γεωργιάδη», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια έβαλε στο κάδρο και συγγενικά πρόσωπα του Σταμάτη Πουλή, αναφερόμενος στην Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου και τον Γιώργο Δρόση, καθώς και σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, δημιουργούν ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι πρόσωπα με συγγενικούς δεσμούς εμφανίζονται να συνδέονται αφενός με εταιρείες κατασκευαστικού αντικειμένου και αφετέρου με θέσεις που σχετίζονται με δημόσια έργα και χρηματοδοτήσεις.
«Δηλαδή έχεις σύμβουλο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο οποίος είναι μέτοχος κατασκευαστικής. Και αυτό το πράγμα δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων; Αυτό είναι μητσοτακικό», ανέφερε, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση.
Ο Παύλος Πολάκης κατέστησε πάντως σαφές ότι δεν προτίθεται να ανακαλέσει τις καταγγελίες του, παρά τη σειρά δικαστικών αντιπαραθέσεων και μηνύσεων σε βάρος του.
Και το μήνυμά του προς τους πολιτικούς και δικαστικούς αντιπάλους του ήταν απολύτως καθαρό «Νομίζουν ότι με τις μηνύσεις θα προσκυνήσω. Όχι ρε, εγώ δεν προσκυνάω».

Πηγή: ieidiseis.gr