ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Δίωρες καθημερινές διακοπές εργασιών στα Δικαστήρια Βόλου – Από αύριο έως τις 15 Οκτωβρίου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Σε δίωρες καθημερινές διακοπές εργασιών προχωρούν από αύριο, 1η Οκτωβρίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι στα Δικαστήρια Βόλου, μετά την απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου.

Οι διακοπές εργασιών θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 11.00 έως τις 13.00 και θα συνεχιστούν έως και τις 15 Οκτωβρίου, με τους εργαζόμενους να επαναφέρουν στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται για ακόμη μία φορά τα ζητήματα που αφορούν το κτίριο, την ασφάλεια και την υποστελέχωση, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι ανάγκες του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με αποσπασματικές παρεμβάσεις. Τα προβλήματα αφορούν συνολικά τις υποδομές, την ασφάλεια, την υγιεινή, τους χώρους εργασίας και τη λειτουργικότητα του κτιρίου, με τους εργαζόμενους να ζητούν ουσιαστικές λύσεις.

Τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων και γραμματέων

Τα αιτήματα που έχουν τεθεί επανειλημμένα από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου έχει αναδείξει σε προηγούμενες δηλώσεις της και η πρόεδρος του Συλλόγου, Γεωργία Ζαχαράκη. Μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, με την κ. Ζαχαράκη να έχει επισημάνει ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να απασχολούνται ακόμη και Σαββατοκύριακα και αργίες. Ιδιαίτερη αναφορά έχει γίνει και στο επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο, όπως έχει αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου, έχει κοπεί εδώ και χρόνια.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της κατάστασης του ίδιου του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται καθημερινά να εργαστούν οι υπάλληλοι.

Η απόφαση για κλιμάκωση

Η κινητοποίηση στον Βόλο εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε προτείνει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) για τα Δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα. Η αρχή έγινε με την 24ωρη απεργία που είχε πραγματοποιηθεί, ενώ πλέον οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου προχωρούν στο επόμενο στάδιο, με τις καθημερινές δίωρες διακοπές εργασιών.

Εφόσον μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου θα συγκαλέσει εκ νέου Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του και ενδεχόμενη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Δείτε εικόνες του Δικαστικού Μεγάρου σήμερα..