ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Απαγορευτικό απόπλου σήμερα σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα. Οι θυελλώδεις  άνεμοι που φυσούν οδήγησαν σε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Σήμερα, στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν έως και τα 8 με 9 μποφόρ, με την κατάσταση αύριο, Σάββατο να είναι χειρότερη, καθώς αναμένονται ακόμα και 10άρια στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ το απαγορευτικό παραμένει σε ισχύ έως τη νεότερη ενημέρωση, μετά την έκδοση του νέου δελτίου καιρού, περίπου το μεσημέρι.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με ταχύπλοο προς τον Αργοσαρωνικό καλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με την εταιρεία τους, καθώς ορισμένες πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια, ενώ άλλες έχουν προχωρήσει σε αναστολές.
Ακυρώσεις δρομολογίων καταγράφονται και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των πρωινών αναχωρήσεων.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια προς Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις έως το μεσημέρι.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ή τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν από τη μετάβασή τους στα λιμάνια, καθώς τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και την ένταση των ανέμων.

Πηγή: ieidiseis.gr