Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση στο Δήμο Τρικκαίων με φόντο τη διαχείριση των δημοτικών αναθέσεων από τη ΔΕΥΑΤ. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Ζυγό), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Ηλιάδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της επιχείρησης, Χρήστου Μπλουγούρα, κατηγορώντας τον για «πολιτική κλειστών θυρών» και φωτογραφικές διαδικασίες.
Το σημείο τριβής: Η πρόσκληση «ενός και μοναδικού» προμηθευτή
Αφορμή για τη νέα κόντρα στάθηκαν τα πρόσφατα δελτία τύπου της ΔΕΥΑΤ σχετικά με αναθέσεις έργων και την ασφάλιση. Σύμφωνα με τον Γ. Ηλιάδη, η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί όρο στις διαγωνιστικές διαδικασίες βάσει του οποίου δεν λαμβάνονται υπόψη προσφορές από φορείς που δεν έχουν λάβει εκ των προτέρων προσωπική πρόσκληση.
* Αποκλεισμός της τοπικής αγοράς: Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η πρακτική αυτή αποκλείει τους Τρικαλινούς επαγγελματίες και καταργεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό, δίνοντας τη δουλειά σε επιλεγμένους αναδόχους.
* Η περίπτωση των ασφαλιστών: Ο Γ. Ηλιάδης υπενθύμισε το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του σωματείου ασφαλιστών διέψευσε δημόσια τους ισχυρισμούς της ΔΕΥΑΤ περί επαφής με τον φορέα τους.
* Διπλή ιδιότητα: Αιχμές αφήνονται και για τη διπλή ιδιότητα του Χρ. Μπλουγούρα (προέδρου της ΔΕΥΑΤ και του Εμπορικού Συλλόγου), καθώς υποστηρίζεται ότι ενώ ως θεσμικός εκπρόσωπος των εμπόρων καλεί στη στήριξη της τοπικής αγοράς, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ εφαρμόζει τακτικές αποκλεισμού της.
Η υπερασπιστική γραμμή της δημοτικής αρχής
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ, επισημαίνεται ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες έρευνες αγοράς και ότι οι επιλογές έγιναν με γνώμονα το συμφέρον της υπηρεσίας και την τεχνική επάρκεια. Υποστηρίζουν δε πως η αντιπολίτευση επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «φθηνό πολιτικό εντυπωσιασμό» και τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ λειτουργούν πάντα εντός του νόμου.
«Θα το πάμε μέχρι το τέρμα»
Παρά τις αιτιάσεις της δημοτικής αρχής, η πλευρά της αντιπολίτευσης δηλώνει αποφασισμένη να μην αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά. Ο Γ. Ηλιάδης τόνισε ότι η διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους πολίτες των Τρικάλων, προαναγγέλλοντας νέες παρεμβάσεις και αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;
Κάνε λήψη από το App Store
Διαθέσιμο στο Google Play
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Πηγή: trikalavoice.gr





