Σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό νέων αθλητικών έργων στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η νέα πρόσκληση που προτίθεται να εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με δικαιούχους τους Δήμους της Μαγνησίας, για παρεμβάσεις που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, καθώς και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Αναστασίου, Απόστολος Καναβός και Φώτης Λαμπρινίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο αθλητικών υποδομών και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να οργανωθεί η νέα χρηματοδοτική παρέμβαση, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.
Ο Δημήτρης Κουρέτας υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δήμους, επισημαίνοντας ότι η επικείμενη πρόσκληση μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη Μαγνησία.
Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι οι νέες παρεμβάσεις να έχουν άμεσο αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία και στη βελτίωση των συνθηκών άθλησης στους Δήμους της περιοχής.





