ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Κύμα καταλήψεων στον Βόλο: Κλειστά 11 σχολεία – Πώς γίνονται τα μαθήματα

Σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ επεκτείνονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις – Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με τη διδασκαλία να συνεχίζεται μέσω Webex

Δημοσίευση

EUROKINISSI – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με καταλήψεις ξεκίνησε η σημερινή ημέρα σε 11 σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, καθώς μαθητές σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα με φυσική παρουσία.

Η κατάσταση αποτυπώθηκε από νωρίς το πρωί, όταν οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ότι τα σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη.

Οι κινητοποιήσεις καταγράφονται τόσο στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία όσο και σε σχολεία των Καναλίων και του Βελεστίνου.

Ποια είναι τα 11 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα σχολεία στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις είναι τα εξής:

  1. 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
  2. 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας
  3. Γυμνάσιο Καναλίων
  4. Γενικό Λύκειο Καναλίων
  5. 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  6. 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
  7. 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  8. 6ο Γυμνάσιο Βόλου
  9. 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου
  10. 8ο Γυμνάσιο Βόλου
  11. Γενικό Λύκειο Βελεστίνου

Η καταγραφή αφορά σχολικές μονάδες διαφορετικών περιοχών της Μαγνησίας, με τις καταλήψεις να επηρεάζουν τη λειτουργία τόσο της γενικής όσο και της επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τηλεκπαίδευση αντί για μαθήματα στις αίθουσες

Παρά την αναστολή των μαθημάτων με φυσική παρουσία, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται εξ αποστάσεως.

Όπως διευκρινίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και στα 11 σχολεία η διδασκαλία πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Webex.

Με αυτόν τον τρόπο, εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να συνεχίσουν το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης, όσο οι σχολικές εγκαταστάσεις παραμένουν υπό κατάληψη.

Χωρίς διευκρινίσεις για τα αιτήματα των μαθητών

Μέχρι στιγμής, από τη συγκεκριμένη ενημέρωση της εκπαιδευτικής διοίκησης δεν προκύπτει αναλυτική εικόνα για τα αιτήματα που οδήγησαν τους μαθητές των 11 σχολείων στην απόφαση να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Δεν έχει επίσης γίνει γνωστό εάν οι κινητοποιήσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ή εάν θα υπάρξουν αποφάσεις για επιστροφή στις σχολικές αίθουσες τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των σχολικών μονάδων επηρεάζεται από τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ενώ η τηλεκπαίδευση αποτελεί, προς το παρόν, τον τρόπο συνέχισης της διδασκαλίας.

Η εξέλιξη των καταλήψεων και οι αποφάσεις των μαθητικών κοινοτήτων θα καθορίσουν πότε θα επανέλθει η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία στα συγκεκριμένα σχολεία της Μαγνησίας.