Τον τρόμο που, όπως καταγγέλλει, ζούσε επί εβδομάδες στα χέρια του 45χρονου πρώην συντρόφου της περιέγραψε στο MEGA η 36χρονη γυναίκα, στο διαμέρισμα της οποίας εκδηλώθηκε εμπρηστική επίθεση στη Γλυφάδα. Για την υπόθεση συνελήφθη στη Λευκάδα ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και στην πυρπόληση δύο αυτοκινήτων.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας φέρεται να καταγράφει τον 45χρονο να εισέρχεται στο σπίτι της γυναίκας φορώντας μάσκα και κουκούλα και κρατώντας ένα δεκάλιτρο μπιτόνι βενζίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, χρησιμοποίησε τα κλειδιά του διαμερίσματος και επιχείρησε να καλύψει την κάμερα με ένα πανί. Λίγο αργότερα, το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες.
Η 36χρονη αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τις αρχές Οκτωβρίου να χωρίσουν, ενώ υποστήριξε πως ο πρώην σύντροφός της την είχε απειλήσει επανειλημμένα.
«Μου είπε ότι θα σε σκοτώσω. Δύο φορές είχε συμβεί μέσα στον Οκτώβρη», ανέφερε, περιγράφοντας τη στιγμή που ενημερώθηκε για τη φωτιά, ενώ βρισκόταν στην εργασία της.
Ο πατέρας της γυναίκας υποστήριξε ότι η κόρη του είχε αναγκαστεί να φύγει από το διαμέρισμά της και να φιλοξενείται σε συγγενικά της πρόσωπα, καθώς ο 45χρονος αρνούνταν να αποχωρήσει. Όπως είπε, του είχε ζητήσει να φύγει οριστικά από το σπίτι, αλλά εκείνος είχε ζητήσει λίγες ημέρες προκειμένου να βρει άλλη κατοικία.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, ενώ έκανε λόγο και για πιθανή χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, στοιχείο που, όπως είπε, θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Πυρπόλησε και δύο αυτοκίνητα
Η δράση του 45χρονου, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, δεν περιορίστηκε στο διαμέρισμα της 36χρονης. Λίγο αργότερα φέρεται να έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο άλλης πρώην συντρόφου του, καθώς και σε όχημα γείτονα που ήταν σταθμευμένο δίπλα.
Ο ιδιοκτήτης του δεύτερου αυτοκινήτου δήλωσε στο MEGA ότι το όχημά του κάηκε ολοσχερώς στο μπροστινό μέρος, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό παράπλευρη απώλεια της επίθεσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 45χρονος υπηρετούσε στη Διοίκηση των ΟΥΚ στον Σκαραμαγκά, ενώ εργαζόταν παράλληλα ως διαιτητής σε αγώνες υδατοσφαίρισης. Στις δύο γυναίκες έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Panic Button, ενώ η δεύτερη πρώην σύντροφός του φέρεται να είχε ήδη καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.
Ο υπαξιωματικός εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λευκάδα, όπου είχε διαφύγει μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών, οι οποίες διερευνούν το σύνολο των περιστατικών και τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί.
Πηγή: ieidiseis.gr





