Την προληπτική αναστολή λειτουργίας σχολείων εξαιτίας της κακοκαιρίας «Agneta» αποφασίζουν οι κατά τόπους αρχές, βάσει και του επικαιροποιημένου δελτίου της ΕΜΥ και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα την Τρίτη (3/11).
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης ανακοίνωσε πως οι σχολικές μονάδες, οι δομές προσχολικής αγωγής και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μείνουν κλειστές την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.
Όπως επισημαίνεται η απόφαση ισχύει για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του νησιού και αφορά όλες τις σχολικές μονάδες, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, τους παιδικούς σταθμούς και τις μονάδες προσχολικής αγωγής, καθώς και τα ειδικά σχολεία.
Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του Δημοτικού Ωδείου, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και των εργαστηρίων που λειτουργούν στον Δήμο Ρόδου.
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, με βασικό γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των πολιτών από τους κινδύνους που ενδέχεται να προκαλέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Πηγή: ieidiseis.gr





