ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Μέσω VHF η απειλή για βόμβα στο «Crown Iris» – Διατάχθηκε εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Σύρου μετά από ανώνυμη απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα ύφαλα του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris», το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστο άτομο επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου VHF με τη γέφυρα του πλοίου και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στα ύφαλά του. Ο πλοίαρχος ενημέρωσε άμεσα το Λιμεναρχείο Σύρου, κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές.

Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η απομάκρυνση όλων των επιβαινόντων από το κρουαζιερόπλοιο. Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00, ενώ ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης διέθεσε δημοτικούς χώρους για την προσωρινή φιλοξενία των επιβατών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Το «Crown Iris», με σημαία Παναμά, μεταφέρει 940 επιβάτες και 597 μέλη πληρώματος, συνολικά 1.537 άτομα.
Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν αρχικοί έλεγχοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης. Παράλληλα, ιδιώτης δύτης εξέτασε τα ύφαλα του πλοίου.
Από τον πρώτο έλεγχο δεν προέκυψε κάποιο ύποπτο εύρημα. Ωστόσο, οι έρευνες δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί λεπτομερέστερος έλεγχος από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος, το οποίο αναμενόταν να μεταβεί στη Σύρο από τον Πειραιά.
Μέχρι στιγμής, η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η απειλή έχει πραγματική βάση.

Πηγή: ieidiseis.gr