ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Αλ.Μεϊκόπουλος:«3 χρόνια μετά, ποιος λογοδοτεί για την οδό Ιωλκού;»

Το Υπουργείο ανέλαβε τα έργα του Daniel για να τρέξουν γρηγορότερα -3 χρόνια χωρίς αποκαταστάσεις

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

«Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της Μαγνησίας από τον Daniel και τον Elias ανατέθηκε κεντρικά από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, μέσω τεσσάρων μεγάλων συμβάσεων με κατασκευαστικούς ομίλους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 900 εκατ. ευρώ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση ως ο τρόπος για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουν ταχύτερα οι αποκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές. Τρία χρόνια μετά, ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες για ταχεία αποκατάσταση», ανέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλο, καταθέτοντας κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποκατάσταση της οδού Ιωλκού στον Άνω Βόλο, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel.

«Η οδός Ιωλκού παραμένει σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, με σοβαρές φθορές και διάβρωση στο οδόστρωμα, ενώ το παρακείμενο ρέμα εξακολουθεί να είναι γεμάτο φερτά υλικά, πέτρες και κορμούς δέντρων που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια των πλημμυρών. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, κάθε νέα βροχόπτωση επιδεινώνει την κατάσταση, διατηρώντας τον δρόμο εκτεθειμένο σε νέες ζημιές και δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας για πεζούς και οδηγούς.

Η οδός Ιωλκού αποτελεί βασικό οδικό άξονα εντός του αστικού ιστού του Βόλου. Η απουσία πεζοδρομίων, η διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορία και η κακή κατάσταση του οδοστρώματος δυσχεραίνουν την ασφαλή διέλευση, ενώ η προβληματική πρόσβαση επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία κρίσιμων δομών της περιοχής. Ειδικότερα, για την ψυχιατρική κλινική «Ασκληπιείο», η κατάσταση επιβαρύνει καθημερινά τη μετακίνηση περίπου 65 εργαζομένων και 120 ασθενών, καθώς και των συγγενών τους», ανέφερε ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος υπογραμμίζει ότι η αποκατάσταση του δρόμου δεν μπορεί να προχωρήσει αποσπασματικά, χωρίς την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων του παρακείμενου ρέματος. «Ο καθαρισμός και η οριοθέτηση της κοίτης πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα προστατεύει την περιοχή από νέες καταστροφές», υπογράμμισε ο Βουλευτής.

Με την παρέμβασή του, ζητά  από το Υπουργείο να εξηγήσει γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η αποκατάσταση της οδού Ιωλκού, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική παρέμβαση στο πλαίσιο των συμβάσεων που έχει αναλάβει και ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών για την αποκατάσταση του δρόμου, ο οποίος εξυπηρετεί καθημερινά κατοίκους και αποτελεί κρίσιμη σύνδεση με τον οικισμό του Αγίου Ονουφρίου, το Γηροκομείο Βόλου και την ψυχιατρική κλινική «Ασκληπιείο» Άνω Βόλου.