Σε μια ευθεία προγραμματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το θέμα του ιδιωτικού χρέους και των 120 δόσεων θα προχωρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναμένεται να υπογραμμίζει την απουσία του Πρωθυπουργού από την Ολομέλεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένει να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός στη σημερινή συζήτηση προκειμένου να αποφύγει «να λογοδοτήσει για την πρωτοφανή διάταξη που επιχειρήθηκε να περάσει κάνοντας δώρο στα funds».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω βίντεο στο TikTok, είχε απευθύνει πρόκληση-πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει και να απαντήσει στη Βουλή.
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη εξηγούν πως «αν και κρυπτόμενος ο Πρωθυπουργός, ο κ. Ανδρουλάκης θα εξηγήσει τι επιδίωξε να νομοθετήσει η κυβέρνηση, θα αναλύσει γιατί είναι «κολοβή» η ρύθμιση των 120 δόσεων που φέρνει η κυβέρνηση και ποιες είναι οι διαφορές της πρότασης νόμου που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε για το ιδιωτικό χρέος με κορυφαία δέσμευση την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ προκειμένου οι πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα ανάμεσα στις δύο διαφορετικές προτάσεις διακυβέρνησης. Παράλληλα στοχεύει στην ενδυνάμωση του ρόλου μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, «που ελέγχει, πετυχαίνει νίκες για τους πολίτες και έχει ρεαλιστικό προοδευτικό σχέδιο για τη ζωή τους».
Πηγή: ieidiseis.gr





