ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Συνεχίζεται η αναζήτηση του υποπολυβόλου MP5 που έχασε αστυνομικός

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Συνεχίζεται η αγωνιώδης αναζήτηση του υποπολυβόλου MP5 που εξαφανίστηκε χθες από αστυνομικό στο Χαλάνδρι, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιο ίχνος του όπλου. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή δεν έχουν αποδώσει.
Όπως εξήγησε, μόλις ενημερώθηκαν οι αρχές, ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας, συντάχθηκε δικογραφία εις βάρος του αστυνομικού και προχώρησε η σύλληψή του. Ο ένστολος αντιμετωπίζει πλέον ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την απώλεια του υπηρεσιακού οπλισμού.

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε ότι, από τον εξοπλισμό με τον οποίο είχε χρεωθεί ο αστυνομικός, βρέθηκαν όλα τα υλικά πλην του υποπολυβόλου, που εξακολουθεί να αναζητείται.
«Δεν έχει βρεθεί ο οπλισμός. Αναζητείται από τους αστυνομικούς, ενώ αναζητούν και βιντεοληπτικό υλικό στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, παράλληλα, ότι η φύλαξη του υπηρεσιακού οπλισμού και του δημόσιου υλικού είναι σοβαρή υποχρέωση κάθε αστυνομικού και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως απλό περιστατικό πλημμελούς φύλαξης.
Εκτεταμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., από την πρώτη στιγμή έχει στηθεί εκτεταμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου, με αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του όπλου, καθώς η απώλειά του θέτει ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, πέρα από την ευθύνη για τη διαχείριση του υπηρεσιακού εξοπλισμού.
Τέλος, η κ. Δημογλίδου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες: όποιος εντοπίσει οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία.

Πηγή: ieidiseis.gr