ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μιλτ. Αλεξάκης νέος υποδιευθυντής της Αστυνομίας στον Βόλο

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Μιλτιάδης Ιωάν. Αλεξάκης, ορίστηκε μετά τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία ως Αστυνομικός Διευθυντής – Α΄ Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

KEN

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1963.

Αποφοίτησε από  το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το 1981.

Κατετάγη στο σώμα της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής στις 31/10/1981, ως δόκιμος Ενωμοτάρχης, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

‘Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας σε διάφορες κεντρικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και ειδικότερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας (1996-1999), στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου (1999-2001), ενώ ακολούθως μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου υπηρέτησε κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2014, επιλεγόμενος περιοδικά να εκτελεί καθήκοντα Διοικητή στις περισσότερες περιφερειακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου. Από το έτος 2014 έως το έτος 2018,  υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Με την προαγωγή του το έτος 2018 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως        Β΄ Υποδιευθυντής και από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υποδιευθυντή.

Έχει εκπαιδευθεί σε εξειδικευμένα αστυνομικά αντικείμενα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων που διοργανώθηκαν τόσο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από άλλους φορείς, όπως το πρόγραμμα της FRONTEX για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία του στο Σώμα, του έχουν απονεμηθεί το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικα, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Γ΄ Τάξεως, το Μετάλλιο Αστυνομικής Αξίας Β΄ Τάξεως, καθώς και τα παράσημα Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

Είναι έγγαμος με τη νοσηλεύτρια Μπίσσα Μαρία και πατέρας δύο ενήλικων τέκνων, του Ιωάννη, τελειόφοιτου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας/ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και του Κωνσταντίνου, φοιτητή στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

error: Content is protected !!