Στις φυλακές Βόλου ο Απόστολος Παπαδούλης και η ομάδα του [αποκλειστικές εικόνες]

Στιγμιότυπο 2019 12 21 3.01.32 μμ
milonas 728x120

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου στην οδό Μεταμορφώσεως στη συνοικία της Χιλιαδούς επέλεξε ο Απόστολος Παπαδούλης για να επισκεφθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος, Ανατροπή – Δημιουργία” μαζί με τους Δημ. Τσιμπανάκο, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου – Κλειδωνάρη, Ιωάννα Κιντά και τον επιχειρηματία Θεόδωρο Φελεμέγκα, πέρασε την πόρτα των Φυλακών στις 11.00 σήμερα το πρωί και πραγματοποίησε δίωρη επίσκεψη, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τη λειτουργία, αλλά και τα προβλήματα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ο διευθυντής των Φυλακών Β. Αποστολάκης και ο αρχιφύλακας Δημήτρης Ασπρόπουλος ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της δημοτικής κίνησης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν στις Φυλακές περισσότεροι από 120 κρατούμενοι από 20 εθνικότητες, ενώ η δυναμική είναι για 54 άτομα.

Ένας από τους λόγους της πληθώρας των κρατουμένων είναι οτι οι Φυλακές Αυλώνα είναι κλειστές λόγω ανακαίνισης, με αποτέλεσμα στον Βόλο να καταλήγουν κρατούμενοι από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα παλιό κτίριο, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ το τελευταίο έργο που έγινε είναι η μόνωση της ταράτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου απασχολεί συνολικά 87 άτομα μόνιμου προσωπικού, ενώ πολλοί εξ αυτών θα συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.

Στη Φυλακή λειτουργεί σχολείο, στο οποίο οι κρατούμενοι μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα με τους πιο… έξυπνους να αποδεικνύονται οι Αλβανοί, ενώ εκείνοι που δυσκολεύονται περισσότερο είναι άνθρωποι από τις Αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα στο σωφρονιστικό κατάστημα από τους 120 κρατούμενους μόνο 3 είναι οι Έλληνες.

Ο διευθυντής των Φυλακών Β. Αποστολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους ανθρώπους προσφέρουν τη βοήθειά τους στη δομή. Πρόκειται για την Εκκλησία, μέσω του “Εσταυρωμένου”, που κάνει ένα πλούσιο έργο, ο σύλλογος “Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων”, οι Μύλοι Λούλη, αλλά και απλοί ανώνυμοι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Δύο εξ αυτών, η Μαρία Καραζάνου, θεατρολόγος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, αγγειοπλάστης έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

Οι κρατούμενοι σε συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους διατηρούν και βοτανόκηπο και λαχανόκηπο στο προαύλιο της Φυλακής.

Ο Απόστολος Παπαδούλης με τους συνεργάτες τους προσέφεραν σήμερα είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία είναι απαραίτητα στους κρατουμένους, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, ξυριστικά είδη.

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!