Εντυπωσιακή πρώτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Βόλου – Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο

DSC 0045

Η ώρα είναι 19.05 το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι η ώρα που το αεροσκάφος της Transavia France με προορισμό τον Βόλο, προσγειώνεται στον διάδρομο του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με εικοσάλεπτη καθυστέρηση και το TheNewspaper.gr είναι το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που καλύπτει την υποδοχή.

KEN 728X100

Δύο πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού με ρίψεις νερού σχηματίζουν ένα υδάτινο στεφάνι και υποδέχονται την πρώτη πτήση για το 2020 στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας από το Παρίσι και το αεροδρόμιο του Ορλί.

145 επιβάτες κατεβαίνουν από το αεροσκάφος φορώντας προστατευτικές μάσκες και τους υποδέχονται ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και εκπρόσωποι των συλλόγων Ξενοδόχων από Φθιώτιδα, Εύβοια και Πιερία.

Αμέσως, πενήντα επιβάτες της πτήσης κατευθύνονται σε ειδική πύλη του αεροδρομίου για να υποβληθούν στο υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Όλοι οι επιβάτες θα κατευθυνθούν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βόρειας Εύβοιας.

Οι επόμενες πτήσεις

Από 25 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις της Condor και της Easyjet από Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ενώ 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της AUSTRIAN από Βιέννη.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν 160 επιβάτες με την ίδια αεροπορική εταιρεία, ενώ από την μεθεπόμενη εβδομάδα κάθε Σάββατο θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο 180 επιβάτες. Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν θα ανοίξει η πτήση της Transavia από Ολλανδία και μία πτήση τσάρτερ από Αγγλία.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Εξάλλου στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου τηρούνται με ιδιαίτερη αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, αφού εντός του κτιρίου δικαιούνται να εισέλθουν αποκλειστικά όσοι ταξιδεύουν και έχουν μαζί τους κάρτα επιβίβασης. Οι γιατροί της 111 Πτέρυγας Μάχης καλύπτουν και ελέγχουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον COVID 19.

Η μαρτυρία

Η Κατρίν 62 ετών, κάτοικος του Παρισίου, επιβάτιδα της πρώτης πτήσης που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βόλου μιλώντας στο TheNewspaper.gr εξομολογείται: «Είχαμε πράγματι ενδοιασμούς αν πρέπει να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Όμως η χώρα σας είναι τόσο όμορφη κι εμείς είχαμε ανάγκη να κάνουμε τις διακοπές μας. Ήρθαμε και αισθανόμαστε πολύ ασφαλείς στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πως αντιμετώπισε την κρίση του κορωνοϊού. Φορέσαμε τις μάσκες μας, και περιμένουμε να τις βγάλουμε για να χαρούμε τον πανέμορφο ελληνικό ήλιο και τον υπέροχο καιρό και τη θάλασσα».

Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο:

Ρεπορτάζ: Γ. Αποστολακόπουλος, Δ. Μαρέδης

error: Content is protected !!