Σοκ στον Βόλο – Αυτοκτόνησε ο γνωστός καρδιολόγος Αλέκος Δούρας

ΔΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
milonas 728x90 1
728x110 2

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση, που καταγράφει το TheNewspaper.gr για τον τραγικό θάνατο του πασίγνωστου καρδιολόγου του Βόλου Αλέκου Δούρα.

Ο 61χρονος καρδιολόγος του Νοσοκομείου Βόλου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε απαγχωνισμένος στο σπίτι του από την πρώην σύζυγό του, ενώ φαίνεται οτι αυτοκτόνησε με καλώδιο από σωλήνα καλοριφέρ.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι μέχρι τις τελευταίες ώρες της ζωής του εργαζόταν κανονικά στο “Αχιλλοπούλειο” και μάλιστα προ λίγων ημερών ζήτησε ραντεβού για υπηρεσιακά θέματα στελέχωσης της κλινικής από τον διοικητή του Νοσοκομείου.

Ποιος ήταν ο Αλέκος Δούρας

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1959

Πήρε πτυχίο Ιατρικής Α.Π.Θ,. το 1984

Τα φοιτητικά χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα, ιδιαίτερα στο Κίνημα ενάντια στον Ν.815. Το κίνημα πήρε ευρύτερες πολιτικο-κοινωνικές διαστάσεις και έμεινε γνωστό ως “ο Μάης του 68 στην Ελλάδα”

Εξειδικεύτηκε στην Καρδιολογία και το 1996, διορίστηκε Επιμελητής Β, στο Νοσοκομείο Βόλου

Το 2001 μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοκαρδιολογία, στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Αγία Σοφία’, στην Αθήνα. Το 2006 μετεκπαιδεύτηκε στις “Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων”, στο Νοσοκομείο ΄”Brompton”, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Από το 2009 ίδρυσε το “Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων & Ενηλίκων”, στο Νοσοκομείο Βόλου

1 /1/2016 ανέλαβε Συντονιστής Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου

Αναβάθμισε εκ τότε τον Τεχνολογικό εξοπλισμό του Τμήματος και το 2017 εγκαινιάστηκε το “Εργαστήριο Βηματοδοτών- Βηματοδοτικό Κέντρο”

Το 2014-2016, υπήρξε Αντιπρόεδρος και το 2016-2018 Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας

Μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου, επί σειρά ετών

Μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, για 3 θητείες

Πρόεδρος του 1ου στην Ελλάδα Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων, γνωστού ως ΚΕΣΑΑΜ του οποίου εκπόνησα και τον Οργανισμό Λειτουργίας

Το 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Μαζί για τον Βόλο”.

error: Content is protected !!