ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Η απάντηση του προέδρου των Ποντίων στην αποχώρηση των βουλευτών Μαγνησίας – Τι λέει αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr

280957472 3079445875641238 6939197639781091916 n

Τη δική του απάντηση δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας, μιλώντας αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί, στη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Ιωνία Βόλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κωνσταντίνου Περκουλίδη, αποχώρησαν από την εκδήλωση η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Λιούπης και Κ. Μαραβέγιας.

KEN 728X100

Ο κ. Περκουλίδης ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρθηκε σε κόμματα, αλλά σε διαχρονικές αντιλήψεις της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα και απέδωσε τις αποχωρήσεις σε… παρεξήγηση και πολιτικά παιχνίδια.

«Δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε θέμα. Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στις απόψεις των συμπολιτεύσεων και αντιπολιτελυσεων διαχρονικά. Δεν αναφέρθηκε ούτε κυβέρνηση, ούτε Μητσοτάκης. Το θέμα είναι η μη αναγραφή της ιστορίας των Ελλήνων της Ανατολής στα σχολικά βιβλία. Ποιος ευθύνεται γι΄ αυτό; Αποχωρεί η κ. Μακρή, ως υφυπουργός Παιδείας δίχως να λάβει υπόψιν ότι ένα παιδί που τελειώνει το σχολείο, δεν ξέρει που είναι ο Πόντος και η Σμύρνη;

Δεν χαϊδεύουμε αυτιά εμείς. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Αυτοί μας χρωστάνε. Τους απαντάμε να αγωνιστούν οι Κυβερνήσεις, όποια κι αν είναι, για την υποστήριξη της διενθούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Δεν είμαστε λαός λωτοφάγων. Να μπει η ιστορία στα βιβλία των σχολείων. Εγώ σε προσωπικό επίπεδο δεν το κατάλαβα κιόλας ότι αποχώρησαν. Γιατί δεν έφυγε ο κ. Μπουκώρος για παράδειγμα; Δεν αναφέρθηκα σε κανένα κόμμα. Μόνο σε διαχρονικές αντιλήψεις στην Ελλάδα σε συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις που διακατέχονται από φιλοΚεμαλισμό. Εμείς υπηρετούμε την αλήθεια της ιστορίας. Δε χαϊδαύουμε αυτιά. Δε μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ο Πόντος είναι υπεράνω όλων. Δεν υπάρχει ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ ούτε ΚΙΝΑΛ. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δε βοηθούν στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Η αλήθεια είναι σκληρή και πρέπει να ακούγεται» είπε μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο κ. Περκουλίδης.

Δείτε τι προηγήθηκε εδώ

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!