ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Ποζάρει με χιλιάδες ευρώ και τσιγαριλίκια ο κατήγορος του π. Αντωνίου – «Με έβαλαν τιμωρία επειδή με έπιασαν με χασίς» [εικόνες]

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με χαρτονομίσματα των πενήντα και των εκατό ευρώ ποζάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 20χρονος βασικός κατήγορος του π. Αντωνίου στην δίκη που συνεχίζεται αύριο Πέμπτη στην Ευελπίδων, για τις κακοποιήσεις τροφίμων στις εγκαταστάσεις της “Κιβωτού του κόσμου” σε Βόλο, Αθήνα, Χίο και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο νεαρός που όπως δήλωσε μετανάστευσε στην Ολλανδία και εργάζεται σε θερμοκήπιο με ντομάτες, καταγγέλει μεταξύ άλλων ότι:

“[…] Είχαν πολλές απαιτήσεις από εμένα στο διάβασμα και στις δουλειές που μας έβαζαν να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή να μαζεύουμε τα σκουπίδια, να σκουπίζουμε, να καθαρίζουμε με τσάπα τα χόρτα […]. Όταν ήμουν στα Γιάννενα είχα μπει και εγώ σε απομόνωση επειδή με είχαν πιάσει με κάτι άλλα παιδιά να κάνω χασίς. Εκείνο το διάστημα με κλείδωνε και με ξεκλείδωνε ο Π. από το δωμάτιο και με έβγαζε έξω μόνο για να πηγαίνω στο σχολείο και να κάνω δουλειές. Μου έφερναν φαγητό στο δωμάτιο”.

Τους ισχυρισμούς του νεαρού αμφισβήτησαν στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο παιδαγωγοί που δήλωσαν ότι το κλειδί του δωματίου του, το είχε ο ίδιος και έπρεπε να ανοίξει την πόρτα για να εισέλθουν μέσα. Για την “παιδική εργασία” που αποτελεί μία από τις βασικές κατηγορίες είχε αναφερθεί στο δικαστήριο και ο παιδαγωγός στη δομή του Βόλου Χρόνης Χλίτσιος, ο οποίος τόνισε ότι “δεν ήταν εξαντλητικές, αλλά κανονικές αγροτικές εργασίες, όμως δεν έβρισκε κανένα σκοπό σε αυτές”.

Η κατηγορία για την κλοπή του Βόλου

Ο 20χρονος κατηγορείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι πρωτοστάτησε στην κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από τη δομή στο Διμήνι του Βόλου. Στις 17/1/21 ομάδα νεαρών τροφίμων έσπασε παράθυρο της “Κιβωτού” και αφαίρεσε από το γραφείο της διεύθυνσης περίπου 30.000 ευρώ και δωροεπιταγές άγνωστου ποσού. Τα χρήματα προέρχονταν από δωρεές για τη συντήρηση της ΜΚΟ στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος που κατηγορεί τον π. Αντώνιο ως ηθικό αυτουργό στις… κακοποιήσεις, ομολόγησε την πράξη του στην Αστυνομία, ενώ η δίκη έχει αναβληθεί για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου ο 20χρονος θα καταθέσει εναντίον των στελεχών της “Κιβωτού του κόσμου”, αλλά και του π. Αντωνίου. Θα επιμείνει στον ξυλοδαρμό του από κορυφαία στελέχη της δομής , όμως φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στη διάθεση της άλλης πλευράς αποδεικνύει ότι λίγες ώρες μετά τον φερόμενο ξυλοδαρμό, δεν φέρει κανένα απολύτως σημάδι στο πρόσωπο και στο σώμα, παρά τα όσα καταγγέλει. Μάλιστα, ο νεαρός αναφέρει ότι ζήτησε τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως η επιβλέπουσα παιδαγωγός αρνήθηκε.

Η σημερινή του ζωή

Ο εφιάλτης που καταγγέλει ότι πέρασε στην “Κιβωτό” φαίνεται ότι έχει περάσει για τον 20χρονο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωσή του στις Αρχές έκανε καινούργια ζωή στη Χάγη της Ολλανδίας. Και όπως δείχνει από φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιεί στα social media, έχει αλλάξει ριζικά την εμφάνισή του και έχει τακτοποιηθεί οικονομικά, αφού συχνά ποζάρει με χιλιάδες ευρώ στην κάμερα! Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα επέστρεψε και ζει στην Ελλάδα, χωρίς να αναφέρεται αν και που εργάζεται, ώστε να έχει την οικονομική κατάσταση που εμφανίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.