ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Εντυπωσιακές εικόνες: Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 από την Ν. Αγχίαλο με βουλγαρικά MiG-29

Δημοσίευση

EUROKINISSI

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Η δραστηριότητα έλαβε χώρα εντός του FIR Σόφιας και εντάσσεται στις κοινές εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των αεροπορικών δυνάμεων.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 της 330 Μοίρας, από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου, καθώς και δύο αεροσκάφη MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν διάφορα επιχειρησιακά σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων, τα οποία είχαν στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ των πληρωμάτων και τη βελτίωση της συνεργασίας των δύο αεροπορικών δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση αποτελεί μέρος των τακτικών δραστηριοτήτων συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Βουλγαρίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ: