Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη ανακοίνωση του νέου κόμματος «ΕΛ.Α.Σ» από τον Αλέξη Τσίπρα. «Το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη, κράτησε μόνο το ΕΛΑΣ», ανέφερε μεταξύ άλλων για το όνομα του νέου κόμματος, κάνοντας λόγο για «θεαματική βουτιά στο παρελθόν». «Θα δούμε εάν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ», σχολίασε επίσης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Μαρία Καρυστιανού, υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που αποφάσισε να μπει στην πολιτική αρένα, θα κριθεί πλέον για τις θέσεις της.
Τα «καρφιά» Μητσοτάκη για τον Αλέξη Τσίπρα
Συγκεκριμένα για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 7o συνέδριο ygeiamou, ανέφερε: «Τι να πω για το όνομα: το ΕΑΜ το άφησε στον κ. Πολάκη κράτησε μόνο το ΕΛΑΣ. Μια γενική πολιτική παρατήρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατακερματισμένος χώρος στην αντιπολίτευση. Κόμματα δημιουργούνται και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στην Αριστερά».
Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας κοινός τόπος σε όλη την αντιπολίτευση: να φύγει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης από υπουργός αυτό όμως δεν είναι πολιτική πρόταση. Εμείς έχουμε σχέδιο και το ξεδιπλώνουμε για την επόμενη ημέρα και αυτή η σύγκριση θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα του 2027 γιατι οι πολίτες θελουν προοπτική και αυτή τη δίνει μόνο η κυβέρνηση και τη ΝΔ».
Συνεχίζοντας για τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Σέβομαι όλους τους αντιπάλους μου. Ο κ. Τσίπρας υπήρξε πρωθυπουργός και κρίθηκε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης και θα κριθεί αν το νέο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ. Μου φάνηκε από αυτά που άκουσα μια θεαματική βουτιά στο παρελθόν παρα μια συζήτηση για το μέλλον. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027».
Μητσοτάκης για Καρυστιανού: «Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες»
Για το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Όλοι θα κριθούν στην κάλπη, η κυρία Καρυστιανού συναισθηματικά αναδείχθηκε μέσα από μία τραγωδία, επέλεξε να κάνει κόμμα. Έχω πάντα μία φυσική επιφυλακτικότητα απέναντι σε αυτούς που λένε ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι ή θα έπρεπε να είναι φυλακή και μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη χώρα»
«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες, δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Σέβομαι την κυρία Καρυστιανού ως πρόσωπο, αλλά τώρα που μπήκε στην πολιτική αρένα, θα κριθεί για τις θέσεις της. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα μεγάλα ζητήματα, όπως την Υγεία που συζητήσαμε σήμερα», κατέληξε.
Πηγή: ieidiseis.gr





