Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για το πολιτικό του στίγμα εξαπέλυσε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (4/6) στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού δεν περιέχουν ουσιαστικά νέα στοιχεία.
Αναφερόμενος στη δημόσια παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «όσα είπε στο Θησείο είναι επανάληψη του 2023», προσθέτοντας ότι «το περιεχόμενο το ψάχνουμε όλοι, αλλά μέχρι τώρα ακούμε γενικές διακηρύξεις και εύκολα λόγια».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού δεν παρουσίασε, κατά την εκτίμησή του, καμία ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν. «Ήταν σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα», τόνισε.
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε ότι «για να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα για τον κόσμο και την κοινωνία που αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία χρειάζονται απαντήσεις πολιτικές που εμπεριέχουν και ρήξεις και μια άλλη οπτική και να μην προσπαθούμε να τσαλαβουτούμε δεξιά και αριστερά για να τα έχουμε καλά και με τα σαλόνια και με όσους δυσκολεύονται».
«Φορολογική δικαιοσύνη έχει πει ο κ. Τσίπρας. Άκουσα την κυρία Κουφονικολάκου στο ΘΕΜΑ για την πατριωτική εισφορά ότι είναι βραχύβια που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο απόθεμα. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη δικαιοσύνη; Δεν βγάζει λογαριασμό σε καμία περίπτωση. Ακούγεται ωραίο και σε αυτούς από τους οποίους τα παίρνει και σε αυτούς που τα δίνει. δεν υπάρχει αξιοπιστία, εκεί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 εκεί χάνει και σήμερα, δεν βοηθάει αυτή η μεταγραφολογία» πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΕΑΡ.
Αιχμές και για τις αποχωρήσεις από τη Νέα Αριστερά
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών από τη Νέα Αριστερά, θέτοντας ζήτημα πολιτικής συνέπειας και κατεύθυνσης.
«Πώς θα συμπορευθούν με μια κεντρική κατεύθυνση που θα τους αντιμετωπίζει ως περιτύλιγμα, σαν δώρο;» διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για τη σχέση των στελεχών που αποχώρησαν με τα νέα πολιτικά σχήματα στα οποία εντάσσονται.
«Το επικοινωνιακό χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα δεν αρκεί»
Κλείνοντας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναγνώρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει ισχυρό επικοινωνιακό προφίλ, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν αυτό μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε ουσιαστική πολιτική αλλαγή.
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος στην πολιτική, έχει επικοινωνιακό χάρισμα αλλά αμφισβητώ αν αρκεί αυτό για να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία ή αν αντιθέτως εγκλωβίζεται ένας κόσμος προοδευτικός σε μια κατεύθυνση που παγιδεύει», σημείωσε.
Πηγή: ieidiseis.gr





