Η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος – Global Running Day γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Μαζί γιόρτασαν και οι δρομείς του ΣΔΥΒ, και φέτος με τον καλύτερο τρόπο, με την ομαδική προπόνηση ΣΔΥ Βόλου – Γρηγόρη Αμβράζη – Great που έγινε το απόγευμα της ημέρας στο στάδιο ΕΑΚ.
Και βέβαια, καθώς κάθε ημέρα και κάθε προπόνηση είναι πάντα γιορτή, οι προπονήσεις συνεχίζουν να γίνονται στο στάδιο ΕΑΚ κάθε Σάββατο στις 8.00 το πρωί και κάθε Τετάρτη στις 19.00. Γίνονται πάντα δωρεάν, και χωρίς καμία διαδικασία, και το μόνο που χρειάζεται είναι οι αθλητές και οι αθλούμενοι να βρίσκονται στον χώρο, λίγο πριν από την εκκίνηση. Μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις οποιοσδήποτε, και οι αρχάριοι, και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μέλος του ΣΔΥΒ ή του Great.
Όσον αφορά την αγωνιστική δράση, ο Μάιος ολοκληρώθηκε για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου με πολλούς αγώνες και επιτυχίες.
Το Σάββατο 30 του μήνα ο τυφλός δρομέας μέλος του ΣΔΥΒ Στέργιος Σιούτης έγραψε ιστορία και στον Μαραθώνιο της Στοκχόλμης όπου τερμάτισε σε 4 ώρες 38:33 έχοντας συνοδούς την Αναστασία Ντεβετζή και τον Σωτήρη Κωσταρέλλο ο οποίος είναι μάλιστα προπονητής του, και καθηγητής φυσικής αγωγής. Ο Στέργιος Σιούτης έχοντας τρέξει Μαραθωνίους σε όλες τις ηπείρους της Γης, στους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, και εκατοντάδες αγώνες σε όλη την Ελλάδα, κατέγραψε πλέον τον 4ο του Μαραθώνιο στην Σκανδιναβία, με τους προηγούμενους να είναι στο Ελσίνκι, στο Τρόμσο και την Κοπεγχάγη. Ο τερματισμός του Μαραθωνίου στην πρωτεύουσα της Σουηδίας έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Στοκχόλμης, στο οποίο διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1912, στους οποίους διακρίθηκε ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας με το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς και με το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος άνευ φοράς. Ο Στέργιος Σιούτης κατέλαβε την 51η θέση ανάμεσα στους 143 δρομείς ηλικίας 65+ ετών που τερμάτισαν τον αγώνα. Ο Μαραθώνιος της Στοκχόλμης έγινε με πολλή ζέστη, που δυσκόλεψε ιδιαίτερα κυρίως τους δρομείς από τις βόρειες χώρες και τους ντόπιους, που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις θερμοκρασίες.
Επίσης το Σάββατο, στη Λευκάδα στους 6ους Αγώνες Vasiliki Lefkada Road & Mountain Races, στα 13 χιλιόμετρα δρόμου Πόρτο Κατσίκι – Βασιλική, ο Απόστολος Κουτσουμπές κατέλαβε την 3η θέση με 1:02:13, η Τόνια Τσιρογιάννη την 5η με 1:23:53, ενώ μαζί τερμάτισε ο Αχιλλέας Καλαμάκης.
Στο 1ο Backyard Ultra Δράμας – Speedway Ultra Trail, ο Βασίλης Τιμπλαλέξης κάλυψε 15 στροφές και κατετάγη 18ος. Συνολικά διένυσε 100,5 χιλιόμετρα, με μέσο όρο για κάθε στροφή χρόνο 41:33. Με βάση τους κανονισμούς των Backyards, κάθε στροφή πρέπει να ολοκληρώνεται σε ως 1 ώρα, και όποιος φτάνει νωρίτερα, πρέπει να περιμένει να περάσει η ώρα για να δοθεί η εκκίνηση της επόμενης στροφής. Δεν έχει σημασία σε πόση ώρα καλύπτει την κάθε στροφή κάθε δρομέας, και νικητής αναδεικνύεται αυτός που μείνει τελευταίος να συνεχίζει, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια. Στον αγώνα της Δράμας ο νικητής Νίκος Σφίτης κάλυψε 29 γύρους των 6.700 μέτρων.
Την Κυριακή 31 Μαΐου, ο Νίκος Βαούτης αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στον αγώνα 5 χιλιομέτρων του Karya Olympus Trail 6, με χρόνο 34:49. Στην 4η θέση ακολούθησε ο Γιάννης Βαούτης με 38:07. Η Ματίνα Λίντζου αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με 43:29, ενώ ήταν μάλιστα και 6η στη γενική κατάταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Βαούτης και η Ματίνα Λίντζου είχαν αναδειχθεί και πέρυσι νικητές στον ίδιο αγώνα. Μάλιστα βελτίωσαν τους χρόνους τους του 2025, που ήταν 35:41 και 45:05 αντίστοιχα. Στο Tinitata Trail 13 χιλιομέτρων του αγώνα της Καρυάς, έτρεξαν οι Χαράλαμπος Αγοραστός 37ος με 1:58:12, Καλλίνα Μπούτζιου 10η με 2:35:30, Γραμματή Διαμαντή 16η με 2:54:00, Ασπασία Χατζηβασίλη 20η με 3:03:47, Λίνα Παπακυριαζή 22η με 3:21:18.
Στο Ρίμινι Ιταλίας, στους αγώνες Hyrox Rimini με 8 χιλιόμετρα τρέξιμο με 8 σταθμούς CrossFit ενδιάμεσα, αγωνίστηκαν ο Μελέτης Γιούργας και η Ελένη Κλεάνθη, και έζησαν μία απίστευτη εμπειρία.
Εγγραφές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου για τον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2026 (7-8 Νοεμβρίου)
Οι ομαδικές εγγραφές του ΣΔΥΒ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου χωρίς καμία παράταση. Τα ποσά της ομαδικής εγγραφής ορίστηκαν από τη διοργάνωση στις εξής τιμές : Μαραθώνιος 70 ευρώ, 10χλμ 40, 5χλμ 35 ευρώ. Ο ΣΔΥΒ κρατά επίσης θέσεις για τη διήμερη εκδρομή για το ξενοδοχείο και για τα λεωφορεία, μέχρι της εξαντλήσεως των θέσεων και με σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές γίνονται κάθε Τετάρτη από ώρα 19.00 ως 19.45 στο στάδιο ΕΑΚ, κατά τη διάρκεια της ομαδικής προπόνησης ΣΔΥ Βόλου – Γρηγόρη Αμβράζη – Great. Εναλλακτικά γίνονται ανά πάσα στιγμή με επικοινωνία με το ΔΣ, με τον Κώστα Παλάντζα τηλ. 6993953012, και στο μέιλ sdyvolou@gmail.com. Με τους ίδιους τρόπους ο ΣΔΥΒ κάνει εγγραφές νέων μελών και εγγραφές και για κάθε αγώνα και εκδρομή που έχει ανακοινώσει στο καλεντάρι όπως οι παρακάτω :19-20 Σεπτεμβρίου : 20ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων : 30, 10 και 5χλμ με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 20, 13 και 12 ευρώ.
4 Οκτωβρίου : Ημιμαραθώνιος Κρήτης : 21, 10, 5χλμ με ποσό συμμετοχής 15 ευρώ για όλες τις διαδρομές (ενισχυμένο πακέτο αντίστοιχα 32, 31, 30 ευρώ).
17 Οκτωβρίου : 14ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Οι ομαδικές εγγραφές θα ανοίξουν στο επόμενο διάστημα, αλλά ο ΣΔΥΒ δέχεται από τώρα κρατήσεις.





