ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Όταν μας καλούν οι αρχές, οφείλουμε να πηγαίνουμε

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, ενώ απάντησε και στις αιχμές που διατύπωσε νωρίτερα ο πρώην επίτροπος κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
►Αβραμόπουλος: «Μπούρδα» το ένταλμα για το Qatargate, «δεν απολογούμαι σε κανέναν κερατά»

Κληθείς να σχολιάσει τις εξηγήσεις που έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την υπόθεση, ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να πάρει θέση επί της ουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν είμαι δικαστής. Δεν θα αξιολογήσω τις απαντήσεις του κ. Αβραμόπουλου. Δεν τον καταδικάζω, ούτε τον αθωώνω».
Αναφορικά με τα όσα υποστήριξε ο πρώην επίτροπος στον ΣΚΑΪ, ότι δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κράτησε το ένταλμα σύλληψης «στο συρτάρι» για τρεις ημέρες και ότι ο ίδιος ενημερώθηκε τελικά από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
«Ακολουθήθηκε η διαδικασία που ισχύει σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορεί και δεν έχει καμία ανάμειξη υπουργός σε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης», υπογράμμισε.
►Πηγές ΕΛΑΣ προς Αβραμόπουλο: Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα διαβιβάσθηκε εντός 24 ωρών στον αρμόδιο Εισαγγελέα
Ο Παύλος Μαρινάκης περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η πληροφορία στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι υπήρχε συνεχής ροή ενημέρωσης από διάφορες πηγές.
«Το Μαξίμου άρχισε να ενημερώνεται, με τηλεφωνήματα και ερωτήσεις για το αν υπάρχει κάτι, με αναφορές σε πηγές από τις Βρυξέλλες. Λίγες ώρες μετά η υπόθεση πέρασε στη Δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει», ανέφερε.
«Όταν μας καλούν οι αρχές, οφείλουμε να πηγαίνουμε»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στην υποχρέωση όλων να ανταποκρίνονται στις κλήσεις των δικαστικών και διωκτικών αρχών.
«Όταν μας καλούν οι αρχές, οφείλουμε να πηγαίνουμε. Αυτό ισχύει για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απάντησε στις αιτιάσεις περί διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν διαφορετικές υποθέσεις να εντάσσονται στο ίδιο πολιτικό αφήγημα. «Δεν μπορεί να μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι για να χτιστεί ένα αφήγημα διαφθοράς».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λιτά: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο».
Όσο για το αν ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι:
«Ο μόνος που αποφασίζει ποιος θα είναι υποψήφιος είναι ο πρωθυπουργός».

Πηγή: ieidiseis.gr