ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

ΕΟΦ: Ανακαλεί δύο παρτίδες αρωμάτων

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση δύο παρτίδων αρωμάτων, έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους που έδειξαν ότι τα προϊόντα δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση των συστατικών τους.
Οι αποφάσεις αφορούν μία παρτίδα του Tesori d’Oriente Fior di Loto Aromatic Perfume 100ml και μία παρτίδα του Perfume Mall WOMEN’S EAU DE PERFUME, καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν αρωματικές ουσίες σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το όριο υποχρεωτικής αναγραφής στη συσκευασία, όπως προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΚ) 1223/2009 για τα καλλυντικά προϊόντα.

Ποια προϊόντα ανακαλούνται
Η πρώτη απόφαση αφορά την παρτίδα 21393A07C του αρώματος Tesori d’Oriente Fior di Loto Aromatic Perfume 100ml, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, η συγκέντρωση της ουσίας BENZYL ALCOHOL υπερβαίνει το όριο (0,001% w/w) πάνω από το οποίο η αναγραφή της στην επισήμανση είναι υποχρεωτική για τα μη εκπλενόμενα προϊόντα.
Η δεύτερη ανάκληση αφορά την παρτίδα 240592 του αρώματος Perfume Mall WOMEN’S EAU DE PERFUME, που διακινείται από την AG KOUTSOURELIS A.E.. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι η ουσία BENZYL SALICYLATE ξεπερνά επίσης το προβλεπόμενο όριο υποχρεωτικής αναγραφής στην επισήμανση.
Τι υποχρεούνται να κάνουν οι εταιρείες
Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι οι δύο αποφάσεις έχουν ληφθεί προληπτικά, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι δύο εταιρείες καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να προχωρήσουν στην απόσυρσή τους από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, υποχρεούνται να διατηρούν όλα τα σχετικά παραστατικά της διαδικασίας ανάκλησης για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να τα θέτουν στη διάθεση του ΕΟΦ, εφόσον τους ζητηθούν.

Πηγή: ieidiseis.gr