Με μία μαχαιριά στην καρδιά δολοφονήθηκε ο 15χρονος που έπεσε νεκρός μετά από φονική συμπλοκή νεαρών στην Καλλιθέα. Ο ιατροδικαστής εντόπισε ένα βαθύ τραύμα στη θωρακική χώρα, το οποίο προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο που κατά την ΕΛ.ΑΣ. είναι μαχαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν στη σορό του άτυχου παιδιού ίχνη που να παραπέμπουν σε πάλη ή σε κάποιο άλλο χτύπημα.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκτίμηση των αστυνομικών ότι ο δράστης πλησίασε το θύμα, το μαχαίρωσε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, φρόντισε να ξεφορτωθεί το μαχαίρι, το οποίο παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε σε κάποιον κάδο απορριμμάτων της περιοχής.
Διώξεις για ανθρωποκτονία από δόλο
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα οι εφτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε διώξεις για ανθρωποκτονία από δόλο, συμπλοκή με πρόκληση θανάτου και επικίνδυνη σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει ακόμα 10 άτομα, τα οποία παρά τις έρευνες χθες δεν εντοπίστηκαν. Εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν ενώπιον των Αρχών με τον δικηγόρο τους.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον 15χρονο. Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι την ώρα της συμπλοκής απειλήθηκε η ζωή του.
«Κυριαρχία» της πλατείας – Η εμπλοκή οπαδών
Πηγές που έχουν γνώση των ερευνών ανέφεραν στο iΕidiseis ότι το επεισόδιο ανάμεσα στις δύο «παρέες» σχετίζονται με «διαφορές σχετικά με την “κυριαρχία σε πλατεία της Καλλιθέας». «Υπήρχε μία κόντρα για το ποια ομάδα είναι πιο σκληρή», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Στις δύο παρέες υπήρχαν μέλη που είναι οργανωμένοι οπαδοί ομάδων της Αθήνας. Πρόκειται για πρόσωπα που χαρακτηρίζονται ως σκληρά στο συγκεκριμένο χώρο, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Μάλιστα, κάποια εξ αυτών ήταν εμφανές ότι είχαν αρχηγικές τάσεις στους κόλπους της παρέας τους».
Η στάση των επτά συλληφθέντων ήταν αποκαλυπτική της διάστασης που έχει η υπόθεση, καθώς σε μεγάλο βαθμό επικράτησε η «ομερτά» κατά την παρουσία τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα και έχουν συλληφθεί επτά. Συνεπώς αναζητούνται ακόμα 10 νεαροί. Από τους συλληφθέντες οι τέσσερις είναι οπαδοί μίας ομάδας της Αθήνας και οι υπόλοιποι τρεις οπαδοί άλλης ομάδας της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμπλοκή πήρε μέρος μία ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία και ενισχύθηκε με άτομα που έφτασαν με αυτοκίνητο και μία ομάδα νεαρών που βρισκόταν ήδη στην πλατεία της Καλλιθέας. Ο 15χρονος που έπεσε νεκρός βρισκόταν στο σημείο όπου ξέσπασε η συμπλοκή και ανήκε στην ίδια παρέα με τους τρεις νεαρούς που έφτασαν στην πλατεία με αυτοκίνητο.
Σημειώνεται πως ένας από τους συλληφθέντες για τη φονική συμπλοκή είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι πριν από τρεις ημέρες. Πρόκειται για οπαδό, ο οποίος είχε δεχτεί μαχαιριές στο πόδι και ο οποίος κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ έδειξε τους αστυνομικούς τραύματα που έφερε. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν προκύπτει ότι είχε νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο, με το πιο πιθανό να είναι να υπήρχε πρόθεση το περιστατικό να μείνει στο σκοτάδι.
Οι αστυνομικοί δίνουν έμφαση στο συγκεκριμένο συμβάν γιατί μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδέεται με τη φονική συμπλοκή στην Καλλιθέα. Μία εκτίμηση είναι ότι μετά τις μαχαιριές που έγιναν μετά από τρεις ημέρες μπορεί να υπήρξε κάποια άγνωστη στις Αρχές απάντηση και στη συνέχεια η φονική συμπλοκή να ήταν το τρίτο κατά σειρά περιστατικό βίας μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων. «Θεωρούν ότι πρέπει να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους και να μη μιλούν στην Αστυνομία», σχολιάζουν αστυνομικές πηγές.
Πηγή: ieidiseis.gr





