Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών που έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/7) στο Άργος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 20χρονου.
Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους, ενώ η Δικαιοσύνη διερευνά τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Παράλληλα, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρμόδιες αρχές να εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, τις καταθέσεις των εμπλεκομένων και τυχόν οπτικό υλικό, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη κατά την καταδίωξη που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού οδηγού.
13 κάλυκες στο σημείο
Κατά την αυτοψία στον τόπο του συμβάντος εντοπίστηκαν 13 κάλυκες πυροβόλων όπλων. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ευρήματα του ακτινολόγου, ο 20χρονος φέρει δύο τραύματα στο κεφάλι από θραύσματα βολίδων.
► Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς μετά από καταδίωξη
Άργος: Βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς
Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς. Σε αυτό διακρίνονται τα περιπολικά λίγο πριν την καταδίωξη αλλά και το ασθενοφόρο που φτάνει στο σημείο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.
Το περιστατικό συνέβη, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε διερχόμενο όχημα. Η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε πως ο 20χρονος οδηγός αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του φέρεται, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, να επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός των υπηρεσιακών οχημάτων τους, ενώ προσέκρουσε και σε περιπολικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.
Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε από περιπολικά.
Ο οδηγός εμβόλισε τα υπηρεσιακά οχήματα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, τραυματίζοντας τον άνδρα στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε αρχικά στο νοσοκομείο Άργους και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Πηγή: ieidiseis.gr





