Οι πολιτικοί αρχηγοί που επισκέπτονται τη Μαγνησία συνήθως γνωρίζουν τα βασικά. Στη συνέντευξή του, όμως, στο ΝΕΟ 103,3 και στον Δημήτρη Μαρέδη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έδειξε ότι η ενημέρωσή του για τα ζητήματα της περιοχής δεν σταματά στους τίτλους των ειδήσεων.
Αναφέρθηκε με άνεση στις εκκρεμότητες του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, στις οδικές συνδέσεις του βουνού, στις προοπτικές του λιμανιού της Σούρπης, στις θέσεις της δημοτικής αρχής Βόλου, στο θέμα του LNG στον Παγασητικό, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας.
Δεν είναι τυχαίο. Ο ίδιος διατηρεί κατοικία στο Πήλιο και επισκέπτεται συχνά την περιοχή, γεγονός που του επιτρέπει να έχει άμεση εικόνα της πραγματικότητας. Παράλληλα, στο πλευρό του βρίσκεται ο Άγγελος Αγραφιώτης, ο οποίος διατηρεί στενή επαφή με την τοπική κοινωνία και, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, φροντίζει να τον ενημερώνει διαρκώς για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Μαγνησίας.
Γι’ αυτό και στη συνέντευξη δεν χρειάστηκε να καταφύγει σε γενικόλογες τοποθετήσεις. Απαντούσε με στοιχεία, γνώριζε τις ιδιαιτερότητες κάθε θέματος και έδειξε ότι παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Για έναν πολιτικό αρχηγό που φιλοδοξεί να απευθύνεται στους πολίτες της περιφέρειας, αυτό μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.





