ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Τα δύσκολα πολλές φορές χτίζουν πολιτικό κεφάλαιο

Δημοσίευση

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Στην πολιτική, οι δικαστικές εξελίξεις δεν οδηγούν πάντοτε σε πολιτική αποδυνάμωση. Στην περίπτωση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού, Χρήστου Μπουκώρου, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του περιγράφουν ένα κλίμα έντονης συμπαράστασης μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά από φίλους, αυτοδιοικητικούς, στελέχη αλλά και πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους και την πεποίθησή τους ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μέσα από τη δικαστική διαδικασία.

Στο περιβάλλον του εκτιμούν ότι η μέχρι σήμερα δημόσια διαδρομή του, αλλά και η απουσία οποιασδήποτε προσωπικής ωφέλειας ή ζημίας του Δημοσίου που να του αποδίδεται, δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην τοπική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι αντί να τον αποδυναμώσει πολιτικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ, καθώς αρκετοί πολίτες εμφανίζονται να αναμένουν πρώτα την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης πριν διαμορφώσουν οριστική κρίση.

Αν αυτή η εκτίμηση θα επιβεβαιωθεί στην κάλπη, θα φανεί όταν έρθει η ώρα. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά την πολιτική ανθρωπογεωγραφία της Μαγνησίας θεωρούν ότι ο Χρήστος Μπουκώρος όχι μόνο διατηρεί ισχυρά ερείσματα, αλλά ίσως βγει από αυτή τη δοκιμασία με ακόμη μεγαλύτερη πολιτική ανθεκτικότητα.