ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Ο Θωμάς Κοροβίνης έρχεται στον Βόλο – Μια ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής

Ο σημαντικός συγγραφέας και ερμηνευτής θα διαβάσει ποιήματά του και θα συνομιλήσει με το κοινό τη Δευτέρα στο Αρχοντικό Ζαφειρίου – Ελεύθερη η είσοδος

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Μια ιδιαίτερη πολιτιστική βραδιά, αφιερωμένη στον συγγραφέα, ποιητή, μουσικό και ερευνητή Θωμά Κοροβίνη, διοργανώνεται τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 20:15, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου.

Στόχος της βραδιάς είναι να φωτιστούν οι διαφορετικές πλευρές του πολυσχιδούς έργου του Θωμά Κοροβίνη, ενός δημιουργού που έχει αφήσει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και τον πολιτισμό.

Μέσα από τα βιβλία, τα ποιήματα και τα τραγούδια του, ο Κοροβίνης προσεγγίζει την ιστορία και τη συλλογική μνήμη, τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τους ανθρώπους των οποίων οι ιστορίες βρίσκονται συχνά στο περιθώριο.

Για το έργο και την προσωπικότητα του δημιουργού θα μιλήσουν ο φιλόλογος, ερμηνευτής, τραγουδοποιός και δάσκαλος φωνητικής Νίκος Παρθένης, η φιλόλογος και συγγραφέας Εύα Κουτρουμπάκη και ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν διαφορετικές όψεις της δημιουργικής πορείας του Θωμά Κοροβίνη, αναδεικνύοντας τη χαρακτηριστική γραφή του, η οποία κινείται ανάμεσα στη λογοτεχνία, την ιστορική έρευνα, την προφορική παράδοση και το τραγούδι.

Λόγος και μουσική στη σκηνή

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση θα έχει η μουσική, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του έργου του τιμώμενου δημιουργού.

Στο μουσικό μέρος θα συμμετάσχουν ο Ζήσης Γεωργαλιάς στο κανονάκι, ο Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου στα κρουστά, ο Σπύρος Χαρμάνης στο μπάσο και η Ελεάνα Βαρελά στη φωνή.

Ο ίδιος ο Θωμάς Κοροβίνης θα διαβάσει ποιήματά του και θα συνομιλήσει με το κοινό, προσφέροντας στους παρευρισκομένους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των προσώπων, των τόπων και των ιστοριών που έχει αναδείξει μέσα από το έργο του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.