ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός κι ας συγκυβερνήσει με Κωνσταντοπούλου

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του Αντώνη Σαμαρά πήρε από τον Άδωνη Γεωργιάδη ο έτερος «διόσκουρός του», Μάκης Βορίδης, αμφισβητώντας ευθέως τόσο την πολιτική βάση της κριτικής που ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τη σκοπιμότητα μιας αυτόνομης πολιτικής του πορείας.
Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», ο Μάκης Βορίδης σχολίασε αρχικά τις δημόσιες τοποθετήσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και το κατά πόσο αυτές απηχούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού.

«Τον εκφράζει, αν δεν τον εκφράζει ας βγει να το πει», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή δήλωση του κ. Τσιούτσια σύμφωνα με την οποία «η ΝΔ έχει καταλήξει σημιτικό ΠΑΣΟΚ και ολίγον ΛΑΟΣ».
Ο κ. Βορίδης έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται τελικά η κριτική που ασκείται στη Νέα Δημοκρατία.
«Τι από τα δύο είναι; Η κριτική λέει ότι έχασε την ψυχή της η ΝΔ και τι έγινε, έγινε ακροδεξιά ή έγινε κεντρώα Σημιτική; Το «ολίγον ΛΑΟΣ» ή δεν υπάρχει καθόλου γιατί εμείς γίναμε woke μαζί με τον Μητσοτάκη, ή παραμένουμε και είμαστε ακροδεξιοί και έχουμε επηρεάσει την ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ τι είναι τελικά, είναι από δώθε ή είναι από κείθε; Δεν μπορεί να λες και τα δύο μαζί γιατί δεν βγαίνει νόημα».
Στη συνέχεια, ο Μάκης Βορίδης επέλεξε να αντιπαραβάλει την κριτική του Αντώνη Σαμαρά για τη συμμετοχή στελεχών με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης στην οποία, όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να συμμετέχει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εφόσον πρωθυπουργός ήταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
«Ο κ. Σαμαράς έχει πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη επειδή έχει βάλει πολλούς Πασόκους στην κυβέρνηση αλλά το όνειρό του είναι να γίνει πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν έχει πρόβλημα να είναι και η Κωνσταντοπούλου μέσα. Δηλαδή να διώξουμε τον Μητσοτάκη γιατί έχει Πασόκους στην κυβέρνηση αλλά να κάνουμε κυβέρνηση και με την Κωνσταντοπούλου, με το ΠΑΣΟΚ και με όποιον να είναι αρκεί να είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Δεν βγαίνει νόημα και δεν βγαίνει νόημα γιατί δεν υπάρχει μια σαφής και επεξεργασμένη τακτική και προγραμματική θέση η οποία να αντιστοιχεί σε κάτι που ζητάει η κοινωνία», δήλωσε.
Τι είπε για συνεργασία ΝΔ – Βελόπουλου
Ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Ελληνική Λύση, στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η αυτοδυναμία», απάντησε.
Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο κ. Βορίδης απάντησε: «ό,τι αποφασίσει ο λαός. Εάν ο λαός δεν μας δώσει αυτοδυναμία ξέρετε ότι εμείς θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια συνεργασιών».
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο να αποτελέσει έναν από τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Το ερώτημα πρέπει να το αντιστρέψετε, δεν είναι σε εμάς είναι από την άλλη πλευρά διότι εγώ ακούω ότι όλα τα κόμματα, το ένα πίσω από το άλλο αποκλείουν τη συνεργασία με τη ΝΔ», ανέφερε.
«Ιδεολογικά και πολιτικά ακατανόητη η στάση Σαμαρά»
Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στη δική του προσωπική στάση απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε εάν τον έχει στενοχωρήσει η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική πορεία.
Όπως είπε, θα προτιμούσε ο κ. Σαμαράς να είχε επιλέξει διαφορετική στάση, την οποία χαρακτήρισε, ωστόσο, «ιδεολογικά και πολιτικά ακατανόητη».
«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός εγώ σε αυτά για να με πιάνει στεναχώρια αλλά θα ευχόμουνα να μην έχει τηρήσει αυτή τη στάση. Μου είναι ιδεολογικά και πολιτικά ακατανόητη. Δεν βλέπω κάτι το οποίο να δικαιολογεί αντικειμενικά την αυτοτελή, αυτόνομη πολιτική παρουσία του Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε.
Βορίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν έγινε καμιά επαναστατική ανατροπή»
Στο τελευταίο σκέλος της συνέντευξης, η συζήτηση πέρασε στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι διαφωνεί «απόλυτα και κάθετα» με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έθεσε όμως υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να αποτελεί σήμερα κεντρικό πολιτικό διακύβευμα.
«Αν αυτή είναι η ατζέντα γιατί δεν εκφράστηκε την ώρα που έπρεπε να εκφραστεί και εκφράζεται τρία χρόνια μετά. Εγώ ξέρετε ότι έχω απόλυτη και κάθετη διαφωνία με τον γάμο όμως να δούμε το αποτέλεσμα, 400 γάμοι. Δεν έγινε καμιά επαναστατική ανατροπή. Γίνεται κόλαση σε όλη την περιοχή και έρχεται ο άλλος και λέει ότι εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι 400 παντρευτήκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis.gr