Με εικόνες που παρέπεμψαν στις μεγάλες ένδοξες κομματικές εξορμήσεις του παρελθόντος επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την 52η επέτειο από την ίδρυσή του στην Κρήτη.
Στο Οροπέδιο Λασιθίου βρέθηκαν την Τετάρτη βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με την παρουσία τους να συνοδεύεται από υποδοχές φίλων του Κινήματος, τοπικά κεράσματα και έντονο «πράσινο» χρώμα.
Κομβόι αυτοκινήτων, σημαίες και κορναρίσματα δημιούργησαν ένα σκηνικό που θύμισε άλλες εποχές, όταν οι περιοδείες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πολιτική ζωή της χώρας.
Το στιγμιότυπο με τα τρακτέρ που ξεχώρισε
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα πράσινα τρακτέρ με το έμβλημα του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έγιναν το επίκεντρο των φωτογραφιών που ανάρτησαν βουλευτές και στελέχη.
Νικόλας Φαραντούρης, Ελένη Βατσινά, Ράνια Θρασκιά, Χριστίνα Σταρακά και Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέβηκαν πάνω στα τρακτέρ κρατώντας σημαίες του κόμματος, δίνοντας έναν έντονο συμβολισμό στην παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
Η επιλογή της Κρήτης για τις επετειακές εκδηλώσεις δεν ήταν τυχαία, καθώς το νησί διαχρονικά αποτελεί μία από τις ισχυρές εκλογικές βάσεις του Κινήματος.
Με φόντο τις ρακές, τα παραδοσιακά εδέσματα και τις εικόνες που παρέπεμπαν στη δεκαετία του ’80, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να συνδέσει το παρελθόν του με τη σημερινή του προσπάθεια πολιτικής επανεκκίνησης.
Πηγή: ieidiseis.gr





