ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

Μαραθώνας: «Την ξεσηκώσαμε για να μην είναι πεθαμένη»

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Για τις 10 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη της 68χρονης και του 36χρονου γιου της για την υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή και θαμμένη στον κήπο σπιτιού στον Μαραθώνα.
Μητέρα και γιος εμφανίστηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με τη διαδικασία να μην προχωρά στην εκδίκαση της υπόθεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε να κληθεί ως μάρτυρας και η δεύτερη κόρη της 68χρονης, η οποία είχε απευθυνθεί στις Αρχές, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη όσων είχαν συμβεί.

Κατά την παρουσία της στο δικαστήριο, η 68χρονη έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες και τον χρόνο θανάτου της μητέρας της. «Δεν θυμάμαι, ήταν χάλια. Η μητέρα μου ήταν πολύ μεγάλη», ανέφερε.
Όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι ακολούθησε μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, απάντησε: «Μετά την ξεσηκώσαμε για να μην είναι πεθαμένη», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.

«Δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει»
Ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται στην υπόθεση αφορά τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας και το κατά πόσο συνεχιζόταν η καταβολή της μετά τον θάνατό της.
Η 68χρονη παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εισέπραττε σύνταξη, προσθέτοντας ότι πλέον η καταβολή της έχει διακοπεί.
Διαφορετική εικόνα έδωσε ο 36χρονος γιος της, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με τη γιαγιά του. «Δεν είμαι καλά, δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει», ανέφερε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πληροφορήθηκε αργότερα το θέμα της σύνταξης.
Απορρίφθηκε το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Κατά τη διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να υποβληθούν οι δύο κατηγορούμενοι σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Επικαλέστηκε δυσκολίες στην επικοινωνία μαζί τους, θέτοντας παράλληλα ζήτημα σχετικά με τον καταλογισμό τους.
Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση και δεν διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως έπειτα από καταγγελία συγγενούς της 68χρονης. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε τις Αρχές στον εντοπισμό της σορού της ηλικιωμένης θαμμένης στον κήπο του σπιτιού στον Μαραθώνα.
Η 68χρονη και ο 36χρονος γιος της κατηγορούνται από κοινού για εξαφάνιση νεκρού με κάθε τρόπο, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να εξεταστούν κατά τη συνέχιση της δίκης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ieidiseis.gr