Έντονα παράπονα εκφράζουν κάτοικοι γύρω από την πλατεία Αγίου Βασιλείου στον Βόλο, εξαιτίας νέων προβολέων που τοποθετήθηκαν για τον φωτισμό του προαυλίου του Ιερού Ναού.
Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ύπαρξη του φωτισμού, αλλά στον προσανατολισμό των προβολέων, οι οποίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, δεν φωτίζουν προς το έδαφος και τον χώρο της πλατείας, αλλά «χτυπούν» απευθείας προς τις απέναντι πολυκατοικίες.
Αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, είναι έντονο και ενοχλητικό φως να εισέρχεται στα διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας σοβαρή όχληση.
Μάλιστα, κάτοικοι περιγράφουν την κατάσταση ως ιδιαίτερα ενοχλητική, σημειώνοντας ότι το φως είναι τόσο δυνατό ώστε τους «τυφλώνει» μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, ειδικά σε διαμερίσματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τους προβολείς.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι δεν ζητούν να καταργηθεί ο φωτισμός του προαυλίου, αλλά να γίνει σωστή ρύθμιση και κατεύθυνση των φωτιστικών σωμάτων, ώστε να επιτελούν τον σκοπό τους χωρίς να επιβαρύνουν την καθημερινότητα των περιοίκων.
Για τον λόγο αυτό ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ελεγχθεί η εγκατάσταση και, εφόσον απαιτείται, να αλλάξει άμεσα η γωνία των προβολέων.
Το αίτημα των κατοίκων είναι απλό: επαρκής φωτισμός στον δημόσιο χώρο, χωρίς να μετατρέπεται σε πηγή συνεχούς όχλησης για τα σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας.





