Για την ακρίβεια, τις παροχές που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά και το οξύ στεγαστικό πρόβλημα μίλησε στον ΝΕΟ 103,3 FM και στην εκπομπή NEWSROOM ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.
Σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Δημήτρη Μαρέδη και Ειρήνη Θεοδωροπούλου, ο κ. Μπουκώρος αναγνώρισε ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι από μόνες τους αρκετές για να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που έχει προκαλέσει η ακρίβεια στα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια.
Όπως ανέφερε, οι παροχές της ΔΕΘ «δεν αρκούν για να καλύψουν την ακρίβεια των τελευταίων ετών», εκτιμώντας ωστόσο ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί σταδιακά, εφόσον συνεχιστούν η ανάπτυξη, η οικονομική σταθερότητα και η αποκλιμάκωση της ανεργίας.
Κατά τον ίδιο, εάν διατηρηθούν οι συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ εισοδημάτων και κόστους ζωής.
Ο βουλευτής Μαγνησίας απέφυγε πάντως τόσο μια υπερβολικά αισιόδοξη όσο και μια καταστροφολογική αποτίμηση της οικονομικής πραγματικότητας, επισημαίνοντας πως «δεν είναι ούτε εύκολα τα πράγματα, ούτε τόσο δραματικά όσο περιγράφονται».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για τους χαμηλούς μισθούς. Ο Χρήστος Μπουκώρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «με 850 ευρώ δεν ζεις μια οικογένεια χωρίς άλλα εισοδήματα», αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και οικογένειες όταν το μηνιαίο εισόδημα περιορίζεται σε αυτά τα επίπεδα.
Στη συζήτηση τέθηκε και το στεγαστικό, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το τελευταίο διάστημα ανακοινώνονται διαρκώς νέα προγράμματα και παρεμβάσεις με στόχο να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη στέγη και να περιοριστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών.
Η συνέντευξη στον ΝΕΟ 103,3 επικεντρώθηκε στις πραγματικές πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται η καθημερινότητα των πολιτών, με τον βουλευτή της ΝΔ να αναγνωρίζει ότι η βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε αντίστοιχη ανακούφιση για όλες τις οικογένειες.





