Για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου και ειδικότερα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο μίλησε χθες στο ΝΕΟ 103,3 FM και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη η αντιδήμαρχος Βόλου Βούλα Αναγνώστου.
Όπως ανέφερε, σήμερα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επωφελούνται συνολικά 500 άτομα, ενώ η ίδια εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 150 συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη και θα μπορούσαν να ενταχθούν στη δομή.
Από τους 500 ωφελούμενους, οι 355 είναι ενήλικες και οι 145 ανήλικα παιδιά, ηλικίας από μόλις 6 μηνών έως 18 ετών.
Τρόφιμα, βρεφικά είδη και στήριξη στις οικογένειες
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, βρεφικές πάνες, γάλα και άλλα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη φροντίδα των παιδιών, καθώς παιδίατροι πραγματοποιούν επισκέψεις και παρακολουθούν την υγεία των ανήλικων ωφελούμενων.
Η αντιδήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, καθώς οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες και αφορούν τόσο μεμονωμένα άτομα όσο και οικογένειες με μικρά παιδιά.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη οι διανομές
Η διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Όσοι πολίτες ή επιχειρήσεις επιθυμούν να βοηθήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου μπορούν να επικοινωνούν στο 24210 55156, από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00.
Η Βούλα Αναγνώστου επισήμανε ότι η συμμετοχή και η αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας παραμένουν καθοριστικές για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.





