ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Λήψη άρθρων...
Header Scripts Init

«Ένεση» 79.000 ευρώ από τη Βουλή στο «Αλεξάνδρα» με 16 νέες κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό

Δημοσίευση

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
thenewspaper.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το thenewspaper.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Με 16 νέες νοσοκομειακές κλίνες, σύστημα βίντεο λαρυγγοσκοπίου δύσκολης διασωλήνωσης και σύγχρονο κολποσκόπιο ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», μέσω δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων συνολικής αξίας 79.000 ευρώ.
Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, στέλνοντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν περιορίζεται στον θεσμικό του ρόλο, αλλά μπορεί να επιστρέφει μέρος των πόρων που εξοικονομεί σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Η συγκεκριμένη δωρεά μόνο συμβολική δεν είναι. Οι νέες κλίνες και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προορίζονται για την καθημερινή λειτουργία κρίσιμων μονάδων του νοσοκομείου και για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών.
Για τον Νικήτα Κακλαμάνη, άλλωστε, η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει και ιδιαίτερη προσωπική σημειολογία.
Γιατρός ο ίδιος και σήμερα τρίτος πολιτειακός παράγοντας της χώρας, έχει συνδέσει διαχρονικά τη δημόσια παρουσία του με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ κατά την τελετή δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, υπενθυμίζοντας ότι επί 35 χρόνια εργαζόταν στο γειτονικό Αρεταίειο.
«Το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” ήταν ο γείτονάς μου επί 35 χρόνια που δούλευα στο Αρεταίειο. Επομένως, νιώθω σαν να ήρθα στο δεύτερο σπίτι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Βουλής στάθηκε και στην «αθέατη πλευρά» του Κοινοβουλίου, αυτή της κοινωνικής αλληλεγγύης και της έμπρακτης στήριξης δημόσιων φορέων.
«Υπήρξα και παραμένω “εραστής” του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να αξιοποιούμε με σωστή διαχείριση τους πόρους της Βουλής για ουσιαστικό κοινωνικό έργο», σημείωσε.
Όπως εξήγησε, η Βουλή διαχειρίζεται μόλις το 2‰ των συνολικών κρατικών δαπανών, ωστόσο μέσω της δημοσιονομικής διαχείρισης κατορθώνει να δημιουργεί πλεόνασμα, το οποίο κατευθύνεται σε δωρεές προς πανεπιστήμια, στρατιωτικά νοσοκομεία και μονάδες του ΕΣΥ.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανακαίνιση της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία».
Τη σημασία της δωρεάς υπογράμμισε και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι ο νέος εξοπλισμός καλύπτει πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα» Ελπινίκη Ταβιανάτου ευχαρίστησε τη Βουλή και τον Πρόεδρό της για τη «γενναιόδωρη προσφορά».
Η σημειολογία έχει τη σημασία της: Ένας γιατρός στην προεδρία της Βουλής αξιοποιεί και τον θεσμικό του ρόλο για να επιστρέψει έμπρακτη στήριξη εκεί όπου γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι υπάρχει ανάγκη στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πηγή: ieidiseis.gr